Geschiedenis van het Ferrari Formule 1 team - Deel 1 - Artikelpost

Geschiedenis van het Ferrari Formule 1 team - Deel 1

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 670 | Aantal woorden: 388 | Datum: | 0 commentaar

Het "Scuderia Ferrari" Formule 1 team is gelegen in maranello Italië en wordt momenteel geleid door teambaas Stefano Domenicali. Het team heeft in totaal maar liefst 16 wereldtitels, 219 overwinningen en 207 pole positions bij elkaar gereden en in hun tot nog toe 63 jarig bestaan.

Het team werd opgericht in 1950 maar het duurde tot in 1951 voor dat Jose Froilan Gonzalez voor de eerste overwinning voor het team zorgde in de Britse Grote Prijs Formule 1. In 1952 behaalt dubbel Formule 1 wereldkampioen Alberto ascari zijn eerste van twee wereldtitels met het Ferrari team.

Het blijft daarna enkele jaren kalm in het team totdat Juan Manuel Fangio in 1956 zijn vierde Formule 1 wereldtitel behaalt samen met samen met de Scuderia. In 1958 is het Mike Hawthorn die als derde rijder er in slaagt om samen met het Ferrari team het Formule 1 rijders kampioenschap te winnen.

In 1961 is het Phil Hill die voor de eerste dubbel voor Ferrari zorgt door zowel de rijders titel als het constructeurs kampioenschap te winnen met Ferrari. In 1964 is het John Surtees die de samen met Ferrari de wereldtitel wint. Hij is ook een voormalig wereldkampioen op de motorfiets en is hiermee de enige persoon die ooit wereldkampioen werd op twee wielen en op vier wielen in de motorsport.

Niki Lauda wint de titel met Ferrari in 1975 nadat het team enkele mindere jaren beleefde. Niki Lauda krijgt een verschrikkelijk ongeluk tijdens het Formule 1 seizoen '76, wat hem meerdere brandwonden opleverde. Maar in 1977 komt hij vastbesloten terug en verovert hij opnieuw de Formule 1 wereldtitel voor het Ferrari team.

In 1979 wint Jody Scheckter de wereldtitel met het Ferrari team, maar het zou de laatste rijders titel zijn voor de volgende 21 jaar voor Ferrari. Lees op deze site het vervolg in deel 2 van de geschiedenis van Ferrari en ontdek wie er uiteindelijk voor zorgde dat Ferrari na 21 jaar terug de rijders titel mocht binnenhalen.Over de Auteur

Verslag is geschreven door eigenaar van de site www.lewishamilton.be, een Formule 1 site waar u het laatste Formule 1 nieuws en weetjes kan ontdekken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo