Golf een sport voor iedereen - Artikelpost

Golf een sport voor iedereen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 185 | Aantal woorden: 932 | Datum: | 0 commentaar

Het verband, de connectie of associatie tussen de sport en rijke mensen bestaat al zolang als ik me kan bedenken. Misschien komt het door de films waarbij de rijke mensen naar de golfbaan gaan en daar met hun zakenpartners praten over van alles en nog wat. Of misschien komt het door de vader van het rijke vriendinnetje dat ik vroeger had. Hij ging altijd na werk golfen en dan stonden er nog 1 maar twee golfclubs in de gang, dat zal vast duur zijn. Of het ligt aan de connectie die gemaakt werd tussen mijn business studie en een dagje golfen.

 

Maar één ding weet ik nu zeker golfen is niet alleen voor rijke mensen, maar een toegankelijke sport voor iedereen!

 

De verbinding tussen golf en rijke mensen

Wanneer mensen praten over de sport golf dan zal je geheid denken aan een rijke oudere man met een geruite polo, nette schoenen en een bekakt accent. Maar hoe komt dit nou eigenlijk en waar komt de sport golf vandaan? Golf komt oorspronkelijk uit Schotland en is een sport die ontstaan is in de 15e eeuw. Deze sport is erg tijdrovend en dit kan een reden zijn waarom veel ouderen deze sport beoefenen; ze hebben nou eenmaal meer tijd. Maar deze ouderen hoeveel niet allemaal rijk te zijn.

 

Wel kan het lidmaatschap van een golfclub erg oplopen en de uitrusting ook daarom wordt er nog vaak gedacht dat alleen rijke mensen deze sport beoefenen. Uiteindelijk kan je er zelf voor kiezen hoeveel geld je uit wil geven aan een sport. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je wil. Het is daarom misschien niet eens nodig om bij een vaste club te golfen. 

 

Golf is een sport voor iedereen

Golf is eigenlijk het verlengde van de vrijetijdsbesteding midgetgolf. Midgetgolf is voor iedereen een leuke besteding of het nou gaat om jong of oud, bijna iedereen vindt dit wel leuk. Maar wat maakt het nou dat golf dan ineens niet meer voor iedereen toegankelijk is. Misschien komt dat toch echt door de associatie met rijke mensen.

 

Gelukkig kan iedereen zich aanmelden bij een golfclub en de uitrusting van een club huren. Het is natuurlijk altijd wel fijn als je je eigen uitrusting hebt maar als je geld wil besparen dan is dat een goede oplossing. Golf is een sport dat ook door jong en oud gespeeld kan worden, zolang je maar een beetje geduld hebt. Het is namelijk een stuk moeilijker dan het eruit ziet en er zullen bepaalde technieken aangeleerd moeten worden.

 

Golfkleding en uitrusting

Om te gaan golfen wordt het aangeraden om speciale golfschoenen te dragen. En wil je echt het gevoel krijgen dat je erbij hoort koop dan golfkleding van Q1905.com. Golfkleding hoort warm en comfortabel te zijn. De speciale schoenen zorgen ervoor dat je niet uitglijdt op het gras en dat je voldoende grip hebt. Voor de echte liefhebbers is het verstandig om een eigen club of zelfs meerdere aan te schaffen. Daarvoor heb je ook een tas nodig waar de clubs in passen en die je makkelijk kan meenemen. Ook is het fijn als je een paar ballen bij je hebt, die passen in de tas.

 

 

 Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[340 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[83 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo