Heb jij ook altijd al een pleziervaartuig willen hebben? - Artikel Post - Artikel Marketing

Heb jij ook altijd al een pleziervaartuig willen hebben?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 220 | Aantal woorden: 866 | Datum: | 1 commentaar

Wil jij ook jouw ultieme gevoel van vrijheid voelen op het water? Dan is een pleziervaartuig uitermate geschikt! Je wilt echt nooit meer zonder! In de zoektocht naar de perfecte boot voor jou is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet je o.a. rekening houden met wat je wilt doen met je boot? Wil je dan rib- of een rubberboot en wat is het verschil? En nog veel meer. Deze vragen wil ik graag met jullie delen! 

Wat is het verschil tussen ribs- of rubberboten?
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een rib- en een rubberboot? Dit is soms heel moeilijk te zien, zeker als de boot al in het water ligt. Dit komt omdat de bodem het enige verschil tussen deze twee soorten is. Een rib boot heeft een bodem die verhard is. Dit kan met verschillende materialen gebeuren, denk b.v. aan aluminium of polyester. Een rubberboot heeft altijd een zachte bodem die gemaakt is van rubber. Van ribs- en een rubberboten zijn er eigenlijk maar drie merken die er toe doen en prijs-kwaliteit goed zijn. Dit zijn de Zar ribs van het merk Zar Formenti, de Grand rib van het merk Grand en de Brig rubberboten van het merk Brig. Grand rib kopen doe je bij een officiële dealer!

 Wil je b.v een Grand rib kopen? Dan kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wil je de boot met regelmaat verplaatsen? Dan is het noodzakelijk dat je een boot uitzoekt die makkelijk te vervoeren is. Zo heb je bij ribs- en rubberboten meestal een passende trailer nodig waar je je boot op moet vervoeren. Welke je hier voor nodig hebt ligt aan het gewicht en het model van je pleziervaartuig.
  • Welke luxe wil je hebben tijdens de vaartocht? Meestal worden rib boten als luxer ervaren dan rubberboten. Dit is natuurlijk al door de verharde bodem. Maar ook omdat de meeste ribs zijn voorzien van opbergruimte en luxere zitbanken.
  • Voor hoeveel personen wil je dat je boot geschikt is? Dit ligt natuurlijk aan de grote van de boot. Zo worden rubberboten nooit langer gemaakt dan 5 meter. Maar ribs daarentegen kunnen in grotere maten geleverd worden. Zo passen er veel meer passagiers aan boord
  • Wat voor type motor wil je? Dit is ook nog een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden. Weer moet je jezelf de vraag stellen wat het doel is van je pleziervaartuig. Hou je van scheuren op open water of ben je meer van rustig dobberen in de binnenmeren? Het antwoord is simpel hoe harder je wilt dat je boot gaat hoe meer pk’s je motor nodig heeft.
  • Een laatste tip: motoren die een snelheid halen van 20 km/h of hoger en bij boten langer als 15 m wordt je geacht in het bezit te zijn van een vaarbewijs. 

Uiteraard is het ook zeker aan te raden om eens in een showroom te gaan kijken wat ze allemaal hebben staan en wat de mogelijkheden zijn. Want alleen zo kom je er achter wat de geschikte boot voor jou is!

Over de Auteur

Wil jij ook jouw ultieme gevoel van vrijheid voelen op het water?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo