FB pix Het kiezen van de juiste vechtsporten - Artikelpost

Het kiezen van de juiste vechtsporten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1255 | Aantal woorden: 449 | Datum: | 0 commentaar

Je hebt heel veel soorten vechtsporten, zoals bijvoorbeeld judo, karate, boksen, kickboxen, taekwondo, MMA, aikido, worstelen en zo zijn er nog wel een paar. Elke sport stelt zijn specifieke eisen aan de kleding en aan de bijbehorende vechtsportartikelen. Hoe kies je nou de juiste vechtsportartikelen?

Allereerst is het uiteraard belangrijk dat je (zeker) weet welke vechtsport je wilt gaan beoefenen. Zodra je (zeker) weet welke vechtsport je wilt gaan beoefenen kun je op zoek gaan naar de bijbehorende kleding en vechtsportartikelen. De meeste sportzaken kunnen je wel op weg helpen bij de keuze van de juiste kleding en bijbehorende vechtsportartikelen, maar toch is het belangrijk dat je je van te voren even, al is het maar een klein beetje, verdiept in wat er absoluut noodzakelijk is bij de sport die je wilt gaan doen en wat eventueel een optie is, dus wat er bij kan maar niet specifiek noodzakelijk is.
Voor wat betreft de kleding is het met name bij de grondgevechtsporten zoals judo en worstelen noodzakelijk dat je hele stevige kleding kiest, omdat dat er tijdens de gevechten aan je kleding wordt getrokken en gerukt. Bij boksen, kickboxen, MMA en dat soort sporten is het belangrijk dat je de juiste vechtsportartikelen kies die bij die sport horen en niet die bij een andere sport horen en op die van jou lijken. Zo zit er bijvoorbeeld nogal een verschil in de handschoenen voor het boksen, kickboxen en MMA. Bokshandschoenen zijn bijvoorbeeld groot en log en de duim zit los van de handschoen. Bij kickboxhandschoenen zit de duim juist weer gefixeerd aan de handschoen zelf om verstuikingen te voorkomen en de handschoen zelf is weer dunner en lichter dan bokshandschoenen.

Handschoenen voor MMA zijn nog weer anders en hebben bijvoorbeeld geen vingers en duim. Wil je echt de juiste vechtsportartikelen kopen, dan is het verstandig eerst eens met sporters te praten die die sport uitoefenen en praten over hun bevindingen.

http://www.fightscene.nl 

Over de Auteur

Vechter

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo