FB pix Hoe maak je hardlopen leuker? - Artikelpost

Hoe maak je hardlopen leuker?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2016 | Aantal woorden: 545 | Datum: | 0 commentaar

 

Hardlopen is een vorm van de sport die altijd populair is bij mensen, maar door veel minder wordt beoefend. Veel mensen beginnen er aan, of willen er graag aan beginnen, terwijl maar weinig mensen het ook echt vol houden. Dit is opmerkelijk, daar het zowel fysiek als mentaal goed voor je is. De reden is dat veel mensen het niet volhouden is onderschatting; het is nou eenmaal zwaarder dan  het lijkt. Hier een paar tips waardoor je beter in staat bent om het vol te houden.

Discipline is het belangrijkst
Bij hardlopen draait het er niet echt om hoe ver je loopt, of hoe hard je loopt, of hoelang je loopt. Datgene wat telt is discipline: het lopen volhouden. Volhouden, niet zo zeer in de zin van heel de tijd dat je bezig bent even stoppen, maar meer in de zin van niet de ene week wel en de andere week niet. Om te blijven volhouden zul je vooral realistisch moeten zijn: zo zul je in het begin moeten accepteren dat je nog niet zoveel kunt. Ook kun je rekenen op spierpijn en vermoeidheid. Toch moet je jezelf hier overheen zetten; het duurt nou eenmaal even voordat je stappen vooruit kunt maken.

Zorg voor afleiding

Iets wat vooral goed is tijdens deze eerste moeilijk fase, is er proberen niet op te letten. Als je constant aan de pijn en vermoeidheid denkt, val je in een negatieve spiraal, en vind je het na een tijdje echt niet leuk meer; met stoppen als gevolg. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je afgeleid wordt tijdens het lopen, en niet langer aan de pijn te denken.

Makkelijker gezegd dan gedaan, kun je zeggen. Er zijn echter wel manieren om dit te doen. Neem bijvoorbeeld je MP3-speler en oordopjes mee, en luister naar muziek. Zorg dat dit leuke muziek is, waarvan je een goed humeur krijgt. Hierdoor blijf je uit de negatieve spiraal, en zal het makkelijker worden. Waar je ook aan kunt denken is bijvoorbeeld door een mooi gebied te lopen, waar de omgeving voor afleiding zorgt.

Houd je resultaten bij

De beste manier om gemotiveerd te blijven is door middel van je resultaten bij te houden. Er is niets beter voor jouw motivatie dan vooruitgang zien. Een tijdje nadat je bent begonnen zal er een echte groei in gaan zitten, welke steeds sneller zal gaan. Om te kunnen zien hoeveel vooruitgang maakt, moet je deze vastleggen. Als je eenmaal resultaat ziet, zul je verslaafd raken; dan ben je een echte hardloper!

Over de Auteur

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo