FB pix Kettlebell Training - Artikelpost

Kettlebell Training

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2129 | Aantal woorden: 507 | Datum: | 0 commentaar

In de VS is de kettlebell al een tijd razend populair. Nu begint hij ook in Nederland aan zijn doorbraak. Met alle fitness hypes van tegenwoordig is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Is de kettlebell weer de volgende hype of werkt dit ding echt? 

De kettlebell ziet eruit als een kanonskogel met een handvat. Hij is te verkrijgen in verschillende gewichten, van 4kg tot wel 50kg. Als je hem voor het eerst ziet, dan zou je niet zeggen dat het hier ging om een uitermate effectief middel om je hele lichaam mee te trainen. Na je eerste kettlebell training wordt echter al snel duidelijk waarom zoveel fitness fanatici, personal trainers en sporters razend enthousiast zijn en hem aanprijzen als ideale manier om je hele lichaam te trainen.

Tijdens kettlebell training werk je tegelijkertijd aan het opbouwen van kracht, het vergroten van je uithoudingsvermogen en het bevorderen van je flexibiliteit. De maakt kettlebell oefeningen tot een zeer effectieve training voor het hele lichaam. Ook als je snel vet wilt verbranden dan is de kettlebell een goede keuze. Als je drie keer per week een half uur traint, dan kun je binnen korte tijd al zichtbare resultaten hebben.

Kettlebell oefeningen bieden een combinatie van cardio en kracht training. Tijdens de oefeningen werk je niet met enkele spieren, maar met spiergroepen. Als je dus op zoek bent naar taaie en functionele kracht dan is kettlebell training een effectieve manier om dit te bereiken.

Een fijne bijkomstigheid van de kettlebell is dat hij erg geschikt is om thuis mee te trainen. Je hebt maar één kettlebell nodig om de oefeningen te doen en ze zijn makkelijk te leren. In tegenstelling tot veel andere fitnessapparaten neem een kettlebell nauwelijks ruimte in beslag. De kettlebell is dus een goede keuze voor drukke mensen die geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan.

Om te ervaren wat kettlbell training voor je kan betekenen, is het noodzakelijk om eerst de juiste techniek leren bij het uitvoeren van de oefeningen. Er zijn steeds meer sportscholen die kettlebell trainingen geven. Je kunt de oefeningen echter ook prima vanuit huis leren met de Kettlebell Workout dvd cursus. Deze cursus is inclusief kettlebell, dus je ontvangt alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te kunnen.

Als je regelmatig traint, dan kun je na verloop van tijd ervaren dat je toe bent aan nog meer uitdaging. Je kunt dan een zwaardere kettlebell kopen. Hiermee kun je dan weer een hele tijd vooruit.

Over de Auteur

Op Kettlebellinfo.nl leer je alles wat je moet weten over kettlebell training. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo