FB pix Krachttraining of cardio voor ouderen? - Artikelpost

Krachttraining of cardio voor ouderen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 228 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Krachttraining of cardio

Krachttraining en cardio zijn twee verschillende soorten workouts die worden gebruikt om verschillende doelen te bereiken. Sommige mensen kiezen voor krachttraining om spieren op te bouwen en hun kracht te verbeteren, terwijl anderen kiezen voor cardio om hun conditie te verbeteren. Ouderen hebben dezelfde voordelen van beide workouts, maar welke is het meest geschikt voor hen?

Spieren versterken

Krachttraining is een goede manier om spieren te versterken en kracht te vergroten. Het is ook een goede manier om het risico op letsel te verminderen. Krachttraining kan helpen bij het versterken van spieren die worden gebruikt voor dagelijkse activiteiten, zoals opstaan, lopen en traplopen. Het kan ook helpen om de balans te verbeteren, wat belangrijk is voor ouderen die vatbaar zijn voor valpartijen.

Conditie opbouwen

Cardio is een andere vorm van workout die wordt gebruikt om conditie op te bouwen. Cardio kan helpen bij het verbeteren van het hart- en vaatstelsel, waardoor mensen meer energie krijgen. Het kan ook helpen bij het verbranden van calorieën, wat belangrijk is voor ouderen die moeite hebben om hun gewicht op peil te houden. Cardio kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van slaapkwaliteit.

De voordelen

Hoewel beide workouts veel voordelen hebben, is er geen enkele die specifiek geschikt is voor ouderen. In plaats daarvan moeten ouderen hun eigen persoonlijke doelen bepalen en bepalen welke workout het beste past bij hun behoeften. Als uw doel bijvoorbeeld is om spieren op te bouwen, kunt u krachttraining overwegen. Als uw doel is om uw conditie te verbeteren, kunt u cardio overwegen.

Blessures

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ouderen meer risico lopen op blessures en andere gezondheidsproblemen dan jongere mensen. Daarom is het belangrijk dat ouderen hun workouts op een veilige manier uitvoeren. Ouderen moeten ook een arts raadplegen voordat ze een nieuwe workout beginnen.

Samenvatting

In het algemeen is krachttraining of cardio voor ouderen een goede manier om hun algehele gezondheid te verbeteren. U moet echter uw eigen behoeften en doelen bepalen om te bepalen welke workout het beste bij u past. Neem contact op met uw arts als u vragen of twijfels heeft over welke workout het beste is voor u.Over de Auteur

John Doefer, 1996

John Doefer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo