FB pix Krav Maga zelfverdediging en scholen - Artikelpost

Krav Maga zelfverdediging en scholen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1306 | Aantal woorden: 385 | Datum: | 0 commentaar

Krav Maga is een heel geschikte methode zelfverdediging voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden, welke in korte tijd kan worden aangeleerd. Hierbij wordt geleerd om (levens) bedreigende situaties te voorkomen of anders ervoor klaar te staan. Je leert om jezelf te verdedigingen tegen bijvoorbeeld wurgingen, mes aanvallen, vuurwapens en meer. Krav Maga is een erg realistische vorm van zelfverdediging omdat het situaties nabootst en niet aan regels is gebonden. Trappen en stoten naar het kruis zijn gewoon toegestaan, net zoals elleboogjes, knieën, en wat je maar kunt bedenken. Het is dan ook echt geen sport maar een zelfverdediging. De echte beoefenaar van Krav Maga zal dan ook als het mogelijk is de conflictsituatie proberen te vermijden, maar in geval dit niet mogelijk is alles te doen om te overwinnen. 

Het voordeel van Krav Maga is dat het gemakkelijk is aan te leren en te onthouden. Het is daarom ook voor iedereen geschikt, voor zowel jong en oud. Tegenwoordig in Nederland zijn er veel Krav Maga scholen. En is het soms moeilijk te zijn om te kijken bij welke organisatie je moet aansluiten. Je hebt Krav Maga organisaties zoals International Krav Maga Federation, Krav Maga Globa, Krav Maga Alliance, Krav Maga Worldwide, Retzef Krav Maga en meer. Het is dus slim om te kijken welke school het beste bij jou aan sluit als je de mogelijkheid hebt. Wel is het handig om research te doen naar je instructeur bijvoorbeeld om te zien of hij wel daadwerkelijk ook de bevoegdheid heeft om het echte Krav Maga te geven. Aangezien er steeds meer verschillende afwijkende varianten komen op de markt tegenwoordig.

Dus ben jij op zoek naar een Krav Maga school? Let dan goed op welke scholen gecertificeerd zijn en kijk naar de achtergrond van je instructeur. 

 Over de Auteur

Krav Maga shop - Webshop voor Krav Maga kleding en artikelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo