FB pix Ontstaan geschiedenis Krav Maga - Artikelpost

Ontstaan geschiedenis Krav Maga

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1385 | Aantal woorden: 482 | Datum: | 0 commentaar

 

Krav Maga is opgericht door Imi Lichtenfeld welks is geboren is in 1910 in Boedapest. Hij groeide op in Bratislava in een gezin sport erg belangrijk was. De vader van Imi Lichtenfeld, genaamd Samuel Lichtenfeld zat bij het circus waar hij veel contacten had met met mensen met veel verschillende sporten waaronder dus ook zelfverdediging en vechtsporten. Na het circus ging Samuel Lichtenfeld naar de politie en gaf hij zijn zoon Imi Lichtenfeld les in verschillende sporten waaronder vechtsporten. 

Dankzij deze sporten is Imi erg succesvol geworden in boksen, worstelen, turnen en zwemmen waar hij verschillende kampioenschappen mee heeft gewonnen. 

Maar midden jaren dertig begon het leven in Bratislava te veranderen. Het fascisme kwam op en dat betekende bedreigingen voor de Joden in Bratislava. Maar samen met een Joodse groep hielp Imi de antisemitische bendes buiten de Joodse wijken te houden. Tussen 1936 en 1940 kreeg Imi daarom vaak te maken met gewelddadige situaties en straat gevechten. Net voordat de fasciten de macht kregen vertrok Imi naar Palestina in 1940. Daar zaten veel van zijn vrienden bij de Hagana beweging. Dit was de organisatie water later de Israel Defense Forces werd. Imi werd aan een generaal voorsteld welke hem meteen accepteerde bij de Hagana vanwege zijn ervaring met contact combat gevechten. 

Toen in 1944 begon Imi met de opleiding van de Israëlische manschappen. Hierbij werd vooral getraind in zwemmen, conditie en het gebruiken van messen en het verdedigen hiervan. Imi trainde steeds meer eenheden van de politie en de Hagana. Hierbij ontwikkelde Imi steeds meer technieken en en verfijnde ze zodat ze goed toe te passen waren voor op straat. Dit heeft Imi ongeveer 20 jaar gedaan waarna hij vervolgens eervol ontslag nam. Na zijn werk heeft hij het Krav Maga aangepast zodat het ook toepasbaar was voor burgers en andere groepen en stichte Imi twee Krav Maga scholen

Één school richte hij op in Tel Aviv en in één in Netanya, wat zijn geboorteplaats was. Tijdens het les geven bleef hij wel nog als adviseur van de IDF en andere Israëlische veiligheidsdiensten. 

Toen uiteindelijk starte in 1972 de eerste Civiele Krav Maga cursus in Netanya. Sindsdien zijn er honderen scholen wereldwijd en verschillende Krav Maga organisaties opgestaan. 



Over de Auteur

Kravshop.nl - de webshop voor Krav Maga shirts, truien, broeken, dvds, tassen en andere artikelen voor Krav Maga training

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Complete Krav Maga
Complete Krav Maga

€ 19,99
Toon product

Krav Maga - Combat Mindset & Fighting Stress
Krav Maga - Combat Mindset & Fighting Stress

€ 18,99
Toon product

Legend Sports Scheenbeschermers Krav Maga Unisex Zwart Maat L
Legend Sports Scheenbeschermers Krav Maga Unisex Zwart Maat L

€ 45,90
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo