FB pix Over kickboksen en wedstrijden van kickboksen - Artikelpost

Over kickboksen en wedstrijden van kickboksen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1761 | Aantal woorden: 510 | Datum: | 0 commentaar

 

KICKBOKSEN

 

Kickboksen is een vechtsport waarbij spelers zowel armen als benen mogen gebruiken om te vechten. In het begin der zeventiger jaren won kickboksen flink aan populariteit in Japan en Amerika. In laatsgenoemd land ontwikkelde kickboksen zich als een systeem waarmee gemeten kon worden hoe de onderlinge verhoudingen tussen de vele vechtsporters lagen. Voor de Amerikanen startte kickboksen dus als een soort meetsysteem. In Japan kwam kickboksen voort uit harde karatestijlen die zich vermengden met invloeden van zogeheten Muay Thai vechters.

 

Kickboksen is een combinatie van stoten die voorkomen in het boksen en trappen die voorkomen in onder andere taekwondo en karate. Bij het kickboksen zijn elleboogstoten echter niet toegestaan. Kickboksen wordt gedaan in een ring. De standaarduitrusting van een kickbokser bestaat uit een soepel zittend boxshirt, een kickboksbroek, zwachtels voor om de handen, bokshandschoenen, scheenbeschermers en een bitje om de tanden te beschermen.

 

WEDSTRIJDEN VAN KICKBOKSEN

 

Wanneer er wedstrijden van kickboksen worden gespeeld, dan zijn er diverse mogelijkheden. De eerste is het semi-contant, wat ook wel pointsfighting wordt genoemd. De bedoeling van deze wedstrijdvorm is om punten te scoren door trappen en stoten uit te delen. Trap je de tegenstander op het hoofd, dan levert dat twee punten op. Een gesprongen trap naar het hoofd is drie punten waard. Een gesprongen trap naar het lichaam levert twee punten op. Trap je gewoon naar het lichaam – dus zonder te springen – dan mag je één punt bijschrijven. Een stoot is hoe dan ook één punt waard. Na elk gescoord punt, wordt de wedstrijd even gestopt.

 

Een andere wedstrijdvorm van kickboksen is het light-contact, ook wel continuous genoemd. Dit is grotendeels hetzelfde als bovenstaande wedstrijdvorm, maar nu wordt er doorgevochten tot de vooraf bepaalde tijdslimiet voorbij is, evenals het aantal rondes. Af en toe zal de wedstrijd tijdelijk gestopt worden, bijvoorbeeld bij het gebruiken van een foute techniek. Een wat ruigere versie van het light-contact is het full-contact. Dit is grotendeels hetzelfde als het light-contact, maar het gaat er wel harder aan toe.Over de Auteur

Sportcentrum Rivium is een sportcentrum in Capelle aan den IJssel, waar je professionele kickbokslessen kunt volgen. Sporters van elk niveau kunnen bij Sportcentrum Rivium terecht voor kickbokslessen die aansluiten op het eigen niveau.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo