FB pix Pilates - Artikelpost

Pilates

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3163 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Joseph Pilates bedacht ongeveer een eeuw geleden een fitnesssysteem. Dit fitnesssysteem richtte zich erop om oorlogsveteranen te helpen bij hun revalidatie. Dit fitnesssysteem is wat wij vandaag de dag kennen als zijnde pilates. De nadruk ligt tijdens het uitvoeren van de oefeningen op het in balans brengen van de spieren en het bieden van ondersteuning aan de wervelkolom. Pilates wordt tegenwoordig wereldwijd gedaan, en dat is zeker niet zonder reden.
Pilates oefening: een voorbeeld


Eén van de vele pilates oefeningen is de rugrol. Bij deze oefening is het belangrijk deze niet op een al te harde ondergrond uit te voeren, om te voorkomen dat je jezelf pijn doet. Ga als eerste op de grond liggen, strek je benen en strek je armen boven je hoofd. Houd je schouders naar beneden. Blijf met je rug op de grond liggen, adem in en til je armen langzaam op richting het plafond terwijl je inademt. Terwijl je uitademt, til dan je hoofd op en rol je langzaam naar voren. Wat je merkt, is dat je hierbij je rugwervels stuk voor stuk van de grond krijgt. Zorg ervoor dat je buikspieren aangespannen zijn, maar verkramp jezelf niet. Wanneer je weer inademt, trek dan je knieën op en sla je armen om je benen heen. Adem weer uit, houd je knieën omarmt en rol je rug terug op de vloer. Keer weer terug in de beginpositie. Herhaal deze oefening een keer of vijf tot tien.

 

Pilates: de voordelen


Kies je ervoor om pilates te gaan doen, dan kun je profiteren van de vele voordelen die deze sport je biedt. Door het uitvoeren van de pilates oefeningen worden je spieren slanker en strakker, zoals de spieren van een danser. Kies je voor trainen met gewichten, dan nemen je spieren toe in omvang. Door pilates worden/blijven de spieren juist slank en strak. Een ander voordeel van pilates is dat je een goede lichaamshouding aan gaat nemen zonder daar over na te denken. Je rug wordt bovendien soepeler en je zult vrijer kunnen ademen.

Over de Auteur

Sportcentrum Rivium is een sportschool in Capelle aan den IJssel waar je onder ander terecht kunt voor pilates. Bekijk op de website van deze sportschool in Capelle aan den IJssel het volledige sportaanbod.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo