Powerbands: Een goedkope en milieuvriendelijke workout - Artikelpost

Powerbands: Een goedkope en milieuvriendelijke workout

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 242 | Aantal woorden: 978 | Datum: | 0 commentaar

Als je sterker wilt worden maar niet naar de sportschool wilt gaan of veel geld wilt uitgeven aan je eigen gewichten, kijk dan of power bands iets voor jou zijn! Power bands zijn elastische banden die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, zoals het tillen van zwaardere voorwerpen. Ze zijn ook geweldig voor het rekken en trainen van spieren. Met dit eenvoudige hulpmiddel kun je sterker worden zonder de bank te breken!

Wat je moet weten over power bands

Power bands zijn een geweldige manier om met je eigen lichaamsgewicht te werken in je workout routine. Ze kunnen in het begin een beetje lastig te gebruiken zijn, dus neem de tijd om de instructies te lezen en een paar tutorials te bekijken over hoe je ze moet gebruiken voordat je ze gaat gebruiken. Het beste aan powerbands is dat ze erg goedkoop en milieuvriendelijk zijn!

Waar moet je op letten bij het kopen van powerbands

De meeste powerband trainers zijn gewoon goedkope elastische banden, wat betekent dat je een verscheidenheid aan kleuren en diktes kunt krijgen. Dit geeft je de mogelijkheid om een paar verschillende types te kopen om te gebruiken voor verschillende spiergroepen. Bij het kiezen van een powerband, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Je power bands moeten een garantie hebben dat ze niet zullen knappen of scheuren, waardoor ze langer meegaan en sterker zijn voor zwaardere trainingen. Daarnaast kan je het beste op zoek gaan naar banden met een ergonomisch ontwerp. Dit maakt het makkelijker voor je handen om de band vast te houden tijdens het trainen en vermindert de hoeveelheid pijn in je handen die gepaard gaat met zwaar tillen. Het laatste waar je rekening mee moet houden is de lengte van de band. Als je lang bent of lange armen hebt, dan kan je overwegen een langere band te kopen. Als je powerband te kort is voor jou, zal het moeilijk zijn om de band bij de meeste oefeningen te gebruiken.

Powerband workout routine

Power bands workouts kunnen een snelle en gemakkelijke manier zijn om te trainen en tegelijkertijd aan nieuwe vaardigheden te werken. Hier zijn enkele goede powerband oefeningen voor beginners:

  • Pols strekoefening: Houd de band met één hand vast en strek je pols van je af, waarbij je ervoor zorgt dat je arm in een rechte hoek blijft. Houd de strekking 5 seconden vast en herhaal tot 10 keer.

  • Front Deltoid Raise: Leg de band onder je voet en houd beide uiteinden van de band in elke hand. Til hem nu recht omhoog boven je hoofd en stop wanneer je arm ongeveer twee centimeter hoger is dan waar hij begon. Herhaal dit tot 10 keer.

  • Nek Brug: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en voeten plat op de grond. Plaats je handen aan weerszijden van je hoofd en til jezelf dan langzaam op door alleen je nek en schouders te gebruiken totdat je in een brugpositie. Houd de brug vijf seconden vast en laat uw lichaam dan langzaam weer zakken naar de beginpositie. Herhaal dit tot 15 keer.Over de Auteur

Als fitnessliefhebber motiveer en informeer ik graag anderen om te beginnen met sporten of het behalen van hun sportieve doelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo