FB pix Sponsors zoeken voor je sportclub - Artikelpost

Sponsors zoeken voor je sportclub

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 874 | Aantal woorden: 899 | Datum: | 0 commentaar

Als voorzitter van een sportvereniging, kan het soms best lastig zijn om rond te komen. De inkomsten wegen niet altijd op tegen de uitgaven. En je wil natuurlijk wel genoeg leuke activiteiten kunnen organiseren. Een oplossing hiervoor kan het zoeken van sponsors zijn. Maar hoe benader je sponsors op de beste manier? Het beste is natuurlijk als je een langdurige relatie aan kan gaan met een sponsor. Een langdurige relatie kun je bijvoorbeeld aangaan door sportkleding te bedrukken met de naam van de sponsor. In ruil hiervoor ontvang je een bepaald bedrag.

Toernooi organisatie

Als je een toernooi organiseert, kan dit veel kosten met zich meebrengen. Stel dat je een tennistoernooi organiseert, dan zijn er een heleboel zaken waar aan gedacht moet worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de bekers voor de winnaars, eten en drinken voor in de pauzes, en genoeg nieuwe tennisballen. Alles bij elkaar kost dit een hoop geld. Daarbij zijn de enige inkomsten het inschrijfgeld van de deelnemers. Dit inschrijfgeld kun je ook niet al te veel verhogen, omdat er dan minder inschrijvingen zullen komen.

Sponsors

Een oplossing voor dit probleem is het zoeken van sponsors. Dit kunnen bedrijven zijn die geld sponsoren, maar bijvoorbeeld ook eten en drinken. Voor supermarkten of bepaalde merken van voedsel is het soms helemaal niet duur om wat broodjes en dergelijke te sponsoren. Soms zullen zij dit doen zonder er iets voor terug te vragen, meestal is dit echter wel het geval. Meestal is dit in de vorm van naamsbekendheid. Als zij bijvoorbeeld al het eten en drinken voor een toernooi sponsoren, kun je de naam van het toernooi vernoemen naar het bedrijf. Dit levert hun naamsbekendheid op. Ook zou je vlaggen, spandoeken, borden neer kunnen zetten met de naam van het bedrijf erop.

Sportkleding bedrukken

Als een bedrijf je voor een langere tijd sponsort, zal deze soms van je vragen om sportkleding te bedrukken met de naam van het bedrijf. Als deze kleding bijvoorbeeld elke voetbalwedstrijd wordt gedragen, levert dit veel meer naamsbekendheid voor het bedrijf. Sportkleding bedrukken kun je bijvoorbeeld laten doen bij Merchandising Concepts. Hier worden speciale technieken gebruikt, waardoor de opdruk erg mooi is en er ook nog eens goed op blijft zitten, ook na meerdere malen wassen.




Voordat je in gesprek gaat met een sponsor, is het belangrijk om goed na te denken over tegenprestaties die je kunt leveren. Voor een sponsor is het interessant om een constructieve relatie met je aan te gaan als je genoeg tegenprestaties te leveren hebt. Hierbij kun je denken aan de promotie van een bepaald product of een bepaalde uitstraling. Het bedrijf kan je in ruil hiervoor een sponsoring aanbieden in de vorm van geld of producten. Zo heeft de sponsorovereenkomst voor allebei de partijen voordelen, en dit is het belangrijkste doel om na te streven tijdens een gesprek. Mocht het nou niet lukken om een volledige sponsorovereenkomst te verkrijgen, dan kun je alsnog proberen om bijvoorbeeld een korting te ontvangen op sportkleding, sportattributen of andere zaken die je nodig hebt voor je vereniging.

Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo