Tafeltennis de gevoelssport voor iedereen - Artikelpost

Tafeltennis de gevoelssport voor iedereen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 207 | Aantal woorden: 1292 | Datum: | 0 commentaar

Vanaf jongs af aan heb je waarschijnlijk al kennis kunnen maken met de sport tafeltennis. Een potje rond de tafel op het schoolplein of een 1-op-1 wedstrijdje op de camping. Het is een sport die bijna overal wel gespeeld wordt. Niet alleen is tafeltennis voor de jeugd maar kunnen ouderen er ook van genieten. In dit artikel delen we informatie over waarom tafeltennis zo leuk is en waar en hoe je het allemaal kan spelen.

 

Tafeltennis in het kort

Voor de lezers die nog niet zoveel ervaring hebben met het spelen van tafeltennis geven we een korte uitleg. Er zijn verschillende manieren waarop tafeltennis gespeeld kan worden. Heb je geen tafeltennistafel maar wil je deze spelletjes wel graag doen? Haal dan nu je tafel bij tafeltennisland.nl.

 

1-op-1

Dit is de meest voorkomende manier om tafeltennis te spelen. Je staat tegenover elkaar en slaat de bal om de beurt naar de overkant. Valt de bal van de tafel of mis de ander de bal? Dan scoort je een punt. Serveren van de bal wordt om de beurt gedaan. Je kan er zelf voor kiezen tot hoeveel punten je gaat om de winnaar bekend te maken.

 

2 tegen 2

Tafeltennis kan ook in teams van twee gespeeld worden. Dan sla je om de beurt de bal met je team genoot of kies je ervoor om de persoon waarvan de bal aan hun kant komt te laten slaan. Team tafeltennis zorgt voor meer spanning en plezier.

 

Rond de tafel

Het meest bekende spelletje wat gespeeld wordt op de tafeltennistafel is rond de tafel. Dit spel wordt met een groep gespeeld. De regels van dit spel zijn als volgt:

·      Iedereen krijgt de kans op de bal te slaan

·      Heb je de bal geraakt dan mag je door lopen naar de andere kant

·      Mis je de bal? Dan ben je af

·      Sla je de bal van de tafel? Dan ben je ook af

·      Aan de kant waar de meeste mensen staan, die persoon mag serveren

 

Rond de tafel is een afvalrace, hoe beter je bent hoe groter de kans wordt dat je in de finale staat. Hoe minder mensen overblijven hoe sneller de rondes gaan, want dan zal je moeten rennen om de bal te kunnen slaan. De finale bestaat uit een 1-op-1 potje waarbij de score tot de 3 gaat. De winnaar heeft dan een ‘leven’ wat gebruikt kan worden in het volgende potje als die persoon af gaat.

 

Waar wordt tafeltennis gespeeld?

Tafeltennis kan eigenlijk overal gespeeld worden, het enige wat je ervoor nodig hebt is een tafel, batjes en balletjes of een tennisbal en je hand. Op sommige schoolpleinen staan er tafeltennistafels van steen die zijn ideaal om te gebruiken voor een potje rond de tafel.

 

Vaak is tafeltennis ook een populair spel op de camping en zal je veel nieuwe mensen ontmoeten als je ervoor kiest om mee te doen. Tegenwoordig zorgen veel bedrijven dat zij beschikken over een tafeltennistafel zodat de werknemers in hun pauze of na het werk een potje kunnen spelen. Vaak worden er uitgebreide wedstrijdjes gespeeld en wordt de tafel in de avond gebruikt voor het bekende drankspel beerpong.

 

 Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo