FB pix Tennistas - Artikelpost

Tennistas

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1079 | Aantal woorden: 589 | Datum: | 0 commentaar

 

De tennisarm

Een tennis arm is een vervelende tennisblessure die vele spelers ieder jaar weer treft. De  tennisarm of tenniselleboog is pijn in de bovenste/buitenste deel van de onderarm en wordt vaak veroorzaakt door een aparte manier van opslaan of door een verkeerd aangelerde backhandtechniek. Maar de tennisarm wordt soms ook veroorzaakt door repeterende werkzaamheden als timmeren of schilderen.

 

Oefeningen doen

 

Een tennisarm kan uit zichzelf overgaan, maar dit kan weken, zelfs maanden duren. Rust en koelen met ijs en of rekoefeningen helpen bij aan het herstellen  van de pijnlijke arm/elleboog. U kunt ook samen met een fysiotherapeut oefeningen  doen die er voor zorgen dat uw arm weer normaal kan functioneren. Het is van belang thuis de geleerde oefeningen te blijven herhalen. Het in beweging blijven van de onderarm is sowieso erg belangrijk. De arm niet gebruiken is dus geen optie en draagt niet bij aan het herstel.

 

Tennisarm voorkomen

 

Begin je tennistraining rustig en doe rek- en strekoefeningen. Zorg ook voor een algehele goede conditie. Ook goed materiaal kan ertoe bijdragen dat je minder snel kans hebt op een blessure. Denk hierbij aan het juiste tennisracket in je tennistas. Een zachte bespanning is beter voor de arm. Een dunnere snaar is ook een optie. Een dunnere snaar is elastische dan een dikke snaar. Zorg tevens voor een greep die goed in je hand ligt zodat je niet te hard hoeft te „knijpen“.

 

Ook het gebruik van goede tennisballen kan ertoe bijdragen dat je minder snel last krijgt van een tennisarm. Speel niet met vaak gebruikte ballen zonder druk, maar gebruik met lucht gevulde nieuwe ballen.Over de Auteur

De auteur is zelf fervent tennisser en fysiotherapeut

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo