Thuis aan cardiotraining doen met een fitnessapparaat - Artikelpost

Thuis aan cardiotraining doen met een fitnessapparaat

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 198 | Aantal woorden: 597 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig doen steeds meer mensen thuis aan een vorm van cardiotraining. De een heeft een hometrainer, de ander een crosstrainer maar ook de loopband en de roeitrainer zie je tegenwoordig steeds vaker bij mensen thuis. Een cardio apparaat voor thuis is ideaal voor wie fit wil blijven of kilo’s kwijt wil raken en dit snel en laagdrempelig wil kunnen doen. Met een cardio apparaat voor thuis hoef je niet naar de sportschool. Ook kun je bij koud en nat weer gewoon door blijven trainen.

In deze post leggen we je uit met welke apparaten je thuis aan cardiotraining kunt doen en hoe je voor jou de juiste keuze maakt.

Verschillende cardio apparaten

De hometrainer is wellicht het meest populaire toestel voor cardiotraining. Deze tref je al bij mensen thuis aan sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Waar de hometrainer vroeger een lomp en lelijk ding was is deze tegenwoordig een stuk moderner. De materialen zijn verfijnder en er zitten meer technische snufjes op voor een gevarieerde en leuke workout.

De hometrainer

De hometrainer is ideaal voor wie graag fietst maar ook houdt van comfort. Door het brede zadel en de rechtop zittende houding is de hometrainer een comfortabele fiets. Dit maakt de hometrainer ideaal voor bijvoorbeeld ouderen of mensen die revalideren. Ook is de hometrainer een goed fitness apparaat voor afvallen. Niet het beste apparaat, maar ook zeker niet de slechtste.

De spinningfiets

De tegenhanger van de hometrainer is de spinningfiets. Zowel de hometrainer als spinningfiets zijn fietsen. Echter, waar de hometrainer gericht is op comfort en workouts van een lage tot middelhoge intensiteit is de spinningfiets dit niet. De spinningfiets is gericht op het simuleren van de racefiets ervaring. Het zadel is kleiner en minder comfortabel, de fiets is minimalistischer en de zithouding is voorover gebogen en sportiever. De spinningfiets is ideaal voor mensen die echt even willen knallen op de fiets.

De loopband

De loopband is ideaal voor hardlopers maar zeker ook voor wandelaars die graag thuis trainen. Let er bij een loopband wel op dat deze meer ruimte inneemt dan het gemiddelde fitness toestel. Met een loopband kun je van alles. Je kunt trainen voor een marathon of hardloopwedstrijd maar ook voor een wandeltocht door de bergen.

De crosstrainer

De crosstrainer is hét beste fitnessapparaat voor mensen die willen afvallen. Bij de hometrainer, spinningfiets en loopband beweeg je namelijk alleen je benen. Bij de crosstrainer beweeg je beiden en dit leidt tot een hogere calorie verbranding. Met een crosstrainer verbrand je gemiddeld gezien meer calorieën. Een echte vetverbrander dus.

Wil je meer weten over de aanschaf van een cardio apparaat voor thuis? Kijk dan eens op fitnesstoestelkopen.nl voor uitgebreid productadvies.Over de Auteur

Thomas Opstal is een personal trainer en fitness liefhebber. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo