Vier tips voor de beginnende hardloper - Artikelpost

Vier tips voor de beginnende hardloper

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 419 | Aantal woorden: 555 | Datum: | 0 commentaar

Hardlopen is iets wat door velen gedaan wordt. Het is een manier om in beweging te blijven, om aan de conditie te werken of om simpelweg het hoofd even leeg te maken en een momentje voor jezelf te nemen. Toch is het niet zomaar iets. Als je niet gewend bent om hard te lopen, kan het erg wennen zijn om dit dagelijks of wekelijks te gaan doen. Wil je beginnen met hardlopen? Hopelijk zullen de volgende tips jou helpen met een soepele start.

 

Begin rustig

 

Hardlopen is niet niks, en zeker wanneer je dit buiten doet in plaats van in de sportschool merk je dat het best wel zwaar kan zijn. Probeer jezelf niet kapot te maken door maar door te blijven gaan, maar neem genoeg pauzes en luister naar je lichaam. Je hoeft niet de hele tijd te rennen, je kan tussendoor ook gewoon lopen of snelwandelen. Als de ene route te ver is, probeer de volgende keer dan gewoon een wat korter rondje. Wil je om de dag hardlopen, maar heb je op de dag dat je weer zou moeten erg veel spierpijn? Kijk dan of je de volgende dag wel kan gaan.

 

Hardloop accessoires zijn handig, maar geen must

 

Aan het begin heb je wellicht de neiging om geld uit te geven aan allerlei hardloop accessoires voordat je überhaupt in het ritme regelmatig hardlopen zit. Probeer dit te vermijden. Aan het begin heb je namelijk echt nog niet zo veel nodig, zeker als je geen lange routes hardloopt. Wat wel van belang is, zijn goede hardloopschoenen. Je wil jouw voeten namelijk goed beschermen. Merk je dat je al snel last krijgt van je voeten? Ga dan op zoek naar bijvoorbeeld podotherapie Apeldoorn. Die podoloog Apeldoorn kan jou helpen met het oplossen van jouw voetklachten.

 

Warm op en koel af

 

Het gaat een stuk makkelijker zijn om de ronde vol te houden, als je van tevoren een goede warming up doet. Loop eerst een stuk en doe rekoefeningen waardoor jouw spieren loskomen en warm worden. Doe dit na afloop ook. Loop het laatste stuk en doe weer rekoefeningen. Op deze manier verminder je de kans op spierpijn en blessures.

 

Draag goede kleding

 

Aan de ene kant moet je je niet te warm kleden tijdens het hardlopen, want je gaat het logischerwijs snel warm krijgen. Echter koel je door het transpireren ook snel weer af en krijg je het weer koud. Kleed je dus alsof het een paar graden warmer is dan dat het werkelijk is. Als je wil investeren in hardloopkleding is dit nog beter, aangezien dit jou op temperatuur zal houden.Over de Auteur

De auteur is gespecialiseerd in podologie om sporters te helpen bij blessures

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo