Voetbalshirts, hun kleuren en hoe het niet moet - Artikel Post - Artikel Marketing

Voetbalshirts, hun kleuren en hoe het niet moet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 394 | Aantal woorden: 529 | Datum: | 0 commentaar

Voetbalshirts zijn niet alleen hard nodig op het veld voor bescherming tegen het weer, maar ook om onderscheid te kunnen maken tussen jou en de tegenstander. Shirtjes kunnen mooi zijn en een modeartikel, maar er kunnen ook hele goede redenen zijn voor een kleur, motief of model. In de categorie ‘wist je dat’ laten we je graag zien hoe de kleuren van voetbalshirtjes gebruikt kunnen worden, en hoe ze vooral ook niet gebruikt moeten worden.

Shirts zijn voor een groot deel van de wereld vooral ter identificatie van het juiste team. Dat is nogal voor de hand liggend. Soms gaat het echter mis. Kleuren wijken af, of zijn nu eenmaal niet handig gekozen. Zo is het regelmatig gebeurd dat een keeper zijn shirt mocht uitdoen of omwisselen, omdat het mooi zwart of geel was. Heel anders dan de veldspelers of de tegenstander. Je zou dus zeggen dat aan alle voorwaarden was voldaan. Niets is echter minder waar, als het shirt als twee druppels water lijkt op dat van de scheidsrechter. Het is dan ook aan het oordeel van de scheidsrechter om te kijken of ook het keepersshirt dusdanig afwijkend is, dat verwarring is uitgesloten. 

Oranje shirts, oranje bal

In de winter is het helemaal opletten voor de scheidsrechter als het team is uitgerust met oranje voetbalshirtjes, zoals het Barcelona-shirt van een aantal jaar geleden. Als het zonnig is, of het regent, is er geen probleem. Het probleem is echter de winterkou. Is er sneeuw gevallen, dan kan de scheidsrechter besluiten om de witte bal om te wisselen met een oranje bal. Als je dan in oranje shirts speelt, maak je je zelf óf de bal onzichtbaar.

 

Oranje in blauw, blauw in Oranje

Bezwaren omwille van de herkenbaar zijn er ook genoeg. Wat de denken van een uitwedstrijd van Nederland tegen Italië bijvoorbeeld. Het voetbalshirt van het Nederlands Elftalnbsp;is normaal oranje, maar aangezien het een uitwedstrijd betreft, wordt het uitshirt gepakt van het Nederlands Elftal. Dan sta je als Italiaan gek te kijken als niet de ‘Azurri’, maar Oranje in het blauw opkomt. Andersom kan ook; bij een thuiswedstrijd van Ivoorkust, zal dit land ‘gewoon’ zijn oranje shirt aandoen. Je zal dan bij de aftrap even goed moeten kijken naar de nieuwe spelers van het Nederlands elftal, aangezien die opeens een heel nieuw uiterlijk hebben.

 

Grote paniek was er om die reden in februari, toen Excelsior besloot om mee te doen aan een inzamelingsactie en daarmee te adverteren op hun shirt. Het shirt versprong voor een keer naar lichtgroen. Het moest echter spelen tegen Twente, dat als uitshirt het lichtblauw draagt. Uiteindelijk bracht de broek redding. Die van Excelsior was zo oranje, dat je ook zonder bril naar de juiste man zou pasen.Over de Auteur

Lennert Hut, actief in online marketing, schrijft voor meerdere blogs en sites. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo