Waarop moet ik letten bij het kopen van bokshandschoenen - Artikelpost

Waarop moet ik letten bij het kopen van bokshandschoenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 178 | Aantal woorden: 674 | Datum: | 0 commentaar

Je wilt een nieuw paar bokshandschoenen kopen, maar je weet niet waar je allemaal op moet letten. Het aanschaffen ervan kan best lastig zijn, want er zijn diverse soorten. Het is allereerst handig om te weten waar je ze voor wilt gebruiken. Er zijn namelijk diverse vechtsporten die gebruik maken van bokshandschoenen. Ook het materiaal en de maat spelen een rol bij het kopen. Bokshandschoenen zijn onder te verdelen in gewone bokshandschoenen, kickbokshandschoenen en muay thay handschoenen. In dit artikel geven wij je enkele tips bij het helpen van het kopen van de gewone bokshandschoen. 

Verschillende soorten bokshandschoenen

Wanneer je bokshandschoenen wilt kopen, is het handig om eerst na te denken welke soort je nodig hebt. In de vechtsportwereld zijn er talloze soorten waar je uit kunt kiezen. Bokshandschoenen zijn bijna altijd wat ronder, groter en gevulder en je gebruikt ze meestal alleen bij het stoten en trappen. Het is mogelijk om bokshandschoenen te gebruiken op een bokszak, maar dan gaan ze minder lang mee. Alle soorten zijn voorzien van een vaste duim zodat je geen duimblessures kunt oplopen. Daarnaast beschikken ze over een veter of een klittenbandsluiting en over genoeg schokdemping. 

Welk materiaal is belangrijk?

Het belangrijk om na te gaan welk materiaal je nodig hebt bij het kopen van bokshandschoenen. Meestal zijn ze gemaakt van leer, kunstleer of een combinatie hiervan. Zo zijn handschoenen van kunstleer goedkoper en vooral geschikt wanneer je een beginner bent en een of twee keer in de week traint. Echter, bij regelmatig gebruik slijten de naden sneller dan de lederen soort. Mocht je vaker gaan trainen, dan is het aan te raden om lederen bokshandschoenen te kopen. Deze gaan langer mee, minder snel kapot en zorgen ook nog eens voor een betere bescherming. 

De maat van de bokshandschoen

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het vinden van de juiste maat. Zo mag een bokshandschoen niet te strak om de hand zitten, anders heb je een grotere kans op blessures. Je moet hem nog wel kunnen uitrekken bij gebruik. Wanneer je kijkt naar de juiste maat, dan hangt dit af van je lengte, gewicht en postuur. De maten gaan op gewicht en worden gemeten in ‘oz’, wat ounce betekent. Het is aan te raden om online op te zoeken welke oz bij jouw gewicht past. Zo weet je precies welke je moet hebben!Over de Auteur

Ik ben een enorme sportliefhebber en boks al jaren. In dit artikel geef ik handige tips voor het kopen van bokshandschoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo