Wat is Krav Maga? - Artikelpost

Wat is Krav Maga?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 819 | Aantal woorden: 415 | Datum: | 0 commentaar

Als het gaat over Krav Maga vragen veel mensen zich af wat hiermee wordt bedoeld. Het gaat hierbij om een zelfverdedigingssysteem. Het is oorspronkelijk gemaakt voor het Israëlische leger, maar later zijn ook andere landen het gaan gebruiken als verdedigingssysteem. Het is namelijk een modern, maar ook een zeer praktisch en beproefd systeem. Je speelt namelijk in op de huidige agressie in de wereld. Het gaat bij Krav Maga over een logische benadering van zelfverdediging, je kunt in een korte tijd een hoog niveau bereiken met de gevechtssituaties.

Je zult als je aan Krav Maga doet proberen iedere conflictsituatie te vermijden, je weet namelijk dat er maar één ding van groot belang is en dat is veilig thuiskomen. Als je gaat leren wat je met Krav Maga doet dan zal dit ook het uitgangspunt zijn, je wilt geen conflicten, je wilt geen ruzie, maar het gaat er jou om dat het stopt en dat je zelf weer veilig thuis kunt komen. Kun je goed handelen in stress of word je dan te druk in je hoofd en heb je geen idee welke handelingen je moet verrichten? Het gaat er om dat je met stress om kunt gaan en niet gaat vechten.

Bij Krav Maga leer je hoe je dan moet handelen en hoe je je stress in bedwang kunt houden. Er is namelijk maar een ding belangrijk en dat is veilig thuis komen. Maak hier dan ook gebruik van en zorg dat je de handelingen onder controle hebt! Je wilt anderen geen pijn doen, maar je moet soms wel een uitweg kiezen om zelf veilig thuis te komen. Er zijn bij Krav Maga geen spelregels, je mag alles doen als het binnen de wet is toegestaan. Over de Auteur

Ik schrijf over Krav Maga in Nederland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo