Welke snowboards zijn goed voor poedersneeuw? - Artikel Post - Artikel Marketing

Welke snowboards zijn goed voor poedersneeuw?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 188 | Aantal woorden: 382 | Datum: | 0 commentaar

Het kiezen van een snowboard is niet altijd even makkelijk, zeker ook omdat er steeds meer keus is op dit gebied. De ontwikkelingen in de snowboardsport hebben ervoor gezorgd dat je uit steeds meer verschillende soorten snowboards kunt kiezen. Hierbij moet je rekening houden met het type rider dat je bent en wat het doel is. Stel dat je een liefhebber bent van poedersneeuw, welk snowboard kun je dan het beste gebruiken?

Drijven op de sneeuw

Als je graag door de poedersneeuw suist kun je het beste kiezen voor een freeride board. Deze boards zijn wat langer en breder en meestal ook wat minder stijf ofwel minder pop. Met deze boards kun je heerlijk door de poedersneeuw snowboarden en daarnaast zijn ze ook geschikt om er mee off-piste te gaan. Deze snowboards ‘drijven’ als het ware wat meer op de sneeuw. Een freeride board is een asymmetrisch board.

Af en toe in de poedersneeuw

Ben je niet iemand die alsmaar de poedersneeuw opzoekt maar eigenlijk alleen af en toe, dan kun je beter voor een all mountain board kiezen. Hier kun je van alles mee, ook af en toe een trick of wat poedersneeuw. Je kunt bijvoorbeeld een twintip versie kopen die net even een wat hogere stijfheid heeft dan het freestyle board. Hij is dan wat stabieler op een hogere snelheid, je kunt ermee carven maar ook af en toe de poedersneeuw pakken.

Een echte poedersneeuw fan

Ieder snowboard heeft ook weer verschillende benamingen, zoals de ‘Rocker’, de ‘V-rocker’ of de ‘Camber’. Zo is de V-rocker wendbaarder op een geprepareerde piste terwijl de camber weer meer stabiliteit geeft in de poedersneeuw. Ben je echt iemand die graag door de poeder gaat? Dan kun je toch echt het beste kiezen voor een lange, stijve rocker. Met je ideale snowboard en de wintersport checklist, kan het niet anders dan een heerlijke wintersportvakantie worden.

 Over de Auteur

Bij Hoteldeal regelen we niet alleen een hotelovernachting, maar bieden wij altijd iets extra’s. Denk hierbij aan een uitgebreid ontbijt, fietshuur, diner of zelfs een complete zomer- of wintersportvakantie. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[282 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[177 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo