FB pix Wil je een step kopen? Hier moet je rekening mee houden - Artikelpost

Wil je een step kopen? Hier moet je rekening mee houden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 854 | Aantal woorden: 1660 | Datum: | 0 commentaar

Je wilt een step kopen? Als je een step wilt aanschaffen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De lengte en het gewicht van de stepper zijn belangrijk bij je keuze, maar je moet je als eerste afvragen waar je de step voor wilt gebruiken. Wil je lange afstanden kunnen afleggen? Door bebost gebied steppen? Gebruik je de step juist voor het korte stukje van de trein naar je werk? Of koop je een step voor je kind? Hieronder vind je een vijftal stepcategorieën: de autoped, de vouwstep, de elektrische step, de stuntstep en de kinderstep. 

De autoped
De autoped van vroeger in een modern jasje, is de autoped van nu. Een stabiel en robuust ontwerp met net even wat grotere wielen en dikkere banden dan een vouwstep. Deze grote wielen en luchtbanden zorgen ervoor dat je veilig en snel de weg over vliegt en dat je lange afstanden kunt afleggen door zowel de stad als over hobbelige wegen. De autoped is zeer geschikt om een dagje te toeren. Doordat een aantal autopeds, waaronder de Kickbike Freeride en de Yedoo City, een maximale belasting van 120 kg aankunnen, is de autoped een perfect vervoersmiddel voor jong en oud. 

De vouwstep
Een vouwstep is een goede keuze als je het fijn vindt dat je de step gemakkelijk met je mee kunt meenemen en kunt opbergen. Reis je met het openbaar vervoer naar je werk, maar moet je vanaf het station nog een klein stukje tot je er echt bent? De vouwstep is een lichter en kleiner alternatief voor de vouwfiets of de gewone fiets. Een vouwstep voor je kinderen leg je gemakkelijk achterin de auto en ook thuis hoeft de step niet in de weg te staan. Bij de aanschaf van een vouwfiets moet je je van te voren afvragen of je één of liever twee remmen wilt, hoe hoog de stuurhoogte moet kunnen zijn en of de maximaal toegestane belasting hoog genoeg is.

De elektrische step
Als je net even dat extra beetje harder wilt gaan, is de elektrische step een goede keuze. Doordat de step wordt aangedreven door een elektromotor, kun je al snel 16 km per uur halen. De oplaadbare accu bestaat uit twee 12V batterijen, die het na opladen weer een volle 40 minuten volhouden. Een klein nadeel van de elektrische step is dat je er niet mee mag rijden op de openbare weg zonder een bromfietsrijbewijs en bromfietskenteken. Maar steppen op eigen terrein mag gelukkig altijd.

Stuntsteppen
De stuntstep is er voor jong en oud. Het is een stevige step, van sterk metaal. Om de klappen van het stunten te kunnen opvangen, is de step niet inklapbaar of in hoogte verstelbaar. De stuurhoogte hoort iets lager te zijn dan bij een vouwstep of autoped, zodat je de stunts op de juiste manier kunt uitvoeren. Denk bij de aanschaf van een stuntstep altijd aan de juiste lichaamsbescherming, zoals knie, pols- en elleboogschermers en een helm. 

De kinderstep
Er zijn steppen voor alle leeftijdscategorieën, zo ook voor de allerjongsten onder ons. Tot 3 jaar zijn de banden van de stepjes vaak wat dikker of heeft de step drie wielen. De kleintjes leren op de step hun evenwicht bewaren en zijn zo goed voorbereid op een echte fiets. De steppen voor de leeftijden 4 tot 12 jaar zijn speciaal ontworpen voor deze groep. Bij de kinderstep is een verstelbaar stuur een must, zodat je kind zo lang mogelijk plezier kan hebben van de step. De meeste kindersteppen hebben deze mogelijkheid dan ook. Ook de maximale belasting is iets om vooraf te checken. Naast deze belangrijke zaken, zijn er eigenschappen die de ene step meer geschikt maken dan de ander. Wil je de step kunnen opvouwen, zodat hij makkelijk mee kan in de auto of onder op de kinderwagen, ga dan voor de vouwstep. Wil je juist dat je kind langere afstanden kan steppen, dan is een step met dikkere luchtbanden en grote wielen een aanrader. Verder is de keuze van één of twee remmen er een om over na te denken en zijn er natuurlijk veel leuke kleurtjes waar de kinderen uit kunnen kiezen. 

 

Er zijn veel verschillende steppen, dus bedenk vooraf goed welke step voor jou de juiste is. Opvouwbaar, elektrisch, de stuntstep of juist een step waarmee je lekker door het bos kunt crossen. Het kan allemaal!

Over de Auteur

Stepbaas.nl is een webshop gericht op steppen zoals de kinderstep, vouwstep, stuntstep, elektrische step en autopeds.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo