Zeilboot verhuur Friesland - Artikelpost

Zeilboot verhuur Friesland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 244 | Aantal woorden: 814 | Datum: | 0 commentaar

Wil jij graag een onvergetelijke vakantie of weekend beleven op het meer of de zee? Kijk dan eens naar zeilboot verhuur in Friesland. Kies uit het geschikte formaat van de zeilboot en geniet van sportieve of comfortabele zeiltocht.

Type zeilboot

Bij een zeilboot verhuur in Friesland kun je kiezen uit meerdere modellen zeilboten. Het meest praktische model voor jouw zeiltocht hangt af van het aantal personen met wie de zeilt, hoe lang de zeiltocht duurt en of je voor een sportieve of comfortabele tocht gaat.

 

Comfortabele zeilboot voor gezin

Wanneer je graag een zeilboot wilt huren om te kunnen relaxen op het water met jouw gezin of vriendengroep kun je het beste kiezen voor een ruime zeilboot zoals de Bavaria 33 Exclusive, Beneteau 31 Oceanis en Dufour 30 Classic. Per huurplaats kan dit echter verschillen. Deze zeilboten zijn geschikt voor maximaal zes personen en bieden genoeg opslagruimte voor een vakantie. Er is voldoende ruimte om s ’avonds binnen te zitten en deze zeilboten beschikken vaak over een keuken met een koelkast en een oventje. 

De gemiddelde diepgang van deze boten is 1,35 meter. Hiermee zeil kun je gemakkelijk over de meeste meren varen. Echter wordt aangeraden om vooralsnog een recente kaart mee te nemen met de dieptes van het meer, zodat je precies weet waar je wel of niet langs kunt varen of een middagje stil kunt liggen.

 

Sportief zeilen

Als je opzoek bent naar een sportieve en compacte zeilboot, moet je er rekening mee houden dat er minder personen meekunnen per zeilboot. Deze zeilboten zijn vaak iets minder comfortabel dan de grote zeilboten, maar je kunt ook hiermee prima op vakantie. Wil je in je eentje genieten van zeiltocht? Dan kun je er ook voor kiezen om een solozeilboot te huren.

 

Veiligheid

Wanneer je van plan bent een zeilboot te huren is het belangrijk dat je als kapitein weet wat je moet doen zodra je op een zeilboot stapt. Dit geldt ook voor een of meerdere passagiers. Zo weet je wat je moet doen wanneer het weer omslaat of als je aan moet leggen.

Houdt hiermee rekening met de volgende manoeuvres:

-          Het besturen van de boot op de motor

-          Het hijsen en laten zakken van de zeilen

-          Overstag gaan en gijpen

-          Het aanmeren in een sluis of box

Hiernaast is het kennen van een aantal basisknopen en de vaarregels van belang. Wanneer je nog nooit hebt gezeild is het aan te raden om een korte cursus te volgen. Geef je het liever uit handen of voelt het nog niet vertrouwd genoeg aan? Dan kun je er ook voor kiezen om een schipper te huren voor een dag.

Routes

Vanaf een zeilboot verhuur Friesland kun je richting het zuiden van Nederland zeilen of naar de Waddeneilanden gaan. Echter kun je voor gezellig havendorpjes en mooie routes het best in Friesland blijven! Tijdens het uitzoeken van een vaarroutes en een ligplaats is het belangrijk om rekening te houden met de lengte en diepgang van de zeilboot. Hiervoor kun je het best om de aanbevelingen van de bootverhuur vragen. 

 

 Over de Auteur

De auteur wil graag kennis delen over verschillende onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo