FB pix 3 ICT gadgets voor baby en ouder - Artikelpost

3 ICT gadgets voor baby en ouder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1341 | Aantal woorden: 614 | Datum: | 0 commentaar

 

ICT toepassingen ten  behoeve van de verzorging van een baby komen steeds vaker voor. Dit kan in de vorm van een ondersteunende rol in de verzorging, maar ook als gadgets voor zowel ouder als baby. In dit artikel worden 3 ICT toepassingen besproken die gebruikt kunnen worden om het ouderschap te vergemakkelijken.

Babyfoon met camera

Een van de meest populaire ICT toepassingen voor ouders is de babyfoon met camera, ook wel de video babyfoon of beeldbabyfoon genoemd. Deze babyfoon zorgt naast geluid ook voor beelden van de baby, die door een camera worden opgenomen en draadloos naar de ouderunit wordt verzonden. Dit gebeurt, afhankelijk van het model, via het WiFi netwerk, DECT of FHSS technologie.

Een goede video babyfoon geeft een helder beeld van de baby, zowel in het licht als in het donker. Veel babyfoons met camera hebben handige extra’s zoals een nachtlampje voor de baby, het afspelen van slaapliedjes, kamertemperatuurweergave, terugspreekfunctie, digitale zoom, en een trilfunctie op de ouderunit. Het bereik van de ouderunit varieert per model, en ligt grofweg rond de 50m binnenshuis en tussen de 100m en 300m buitenshuis.

Een babyfoon met camera is beschikbaar vanaf €100. Modellen met uitgebreidere functies kosten rond de €150. De echte gadget liefhebbers die het meest uitgebreide model wilt hebben kan tot €300 neerleggen.

Why Cry huilanalyse

Gebaseerd op 10 jaar onderzoek naar communicatiepatronen van baby’s, geeft de Why Cry Baby Analyzer een indicatie waarom je baby huilt. Het apparaat neemt een sample van de huilende baby op en analyseert deze op verschillende eigenschappen als frequentie en intensiteit. De fabrikant claimt dat de Why Cry met een zekerheid van 90% de reden van het verdriet kan bepalen, wat kan variëren van moeheid tot honger, en van verveeldheid tot irritatie. En wanneer je babyfoon niet is uitgevoerd met een kamerthermometer, is dit een leuke extra functie van de Why Cry.

Online is de standaard versie van de Why Cry helaas niet op een Nederlandse website te koop. Op Amazon.com is hij aan te schaffen voor ruim €30 exclusief verzendkosten.

De Itzbeen Baby Care Timer

Iedere ouder weet dat ritme voor een baby belangrijk is. De Baby Care Timer van Itzbeen helpt de ouder bij het houden aan het ritme door weer te geven hoe lang het geleden is dat de baby is verschoond, heeft gegeten of heeft geslapen. Op het scherm is tevens een vierde optie waar zelf een bezigheid aan kan worden toegewezen, zoals het toedienen van medicijnen of het uitvoeren van een oefening. Daarnaast kan door middel van een schuifje worden aangegeven, in geval van borstvoeding, van welke borst het laatst gevoed is.

De ouder reset de tijd door op de bijbehorende knop te drukken. Eventueel is het mogelijk om een alarm in te stellen voor iedere bezigheid, zodat er een herinnering volgt wanneer de baby bijvoorbeeld gevoed moet worden.

De Itzbeen Baby Care Timer is al beschikbaar vanaf €15.Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo