3D-printer kopen in 2015 - Artikelpost

3D-printer kopen in 2015

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 463 | Aantal woorden: 423 | Datum: | 0 commentaar

Een 3D-printer kopen neemt meerdere problemen met zich mee. Consumenten raken vaak in de knoop bij het vinden van een printer in de gewenste prijsklasse. Vaak is er een misconceptie, waar consumenten denken dat goedkope printers niet goed genoeg zijn. De goedkopere 3D-printers zijn te verkrijgen vanaf een paar honderd euro. Als consument is het verstandig om deze printers zeker niet uit te sluiten als keuze.

Goedkope 3D-printer kopen

Het vinden van een printer in de laagste prijsklasse is voor de meeste consumenten het slimst. De printers hebben regelmatig software updates, waardoor de printers eenvoudig meegaan met de laatste innovaties. Het is dus niet nodig om een printer te kopen van een hoger bedrag. De printers die duurder zijn hebben zelfs minder software updates. De kans dat je 3D-printer veroudert is dus groter bij een duurder model. Door de laagdrempeligheid van goedkopere modellen hebben meer mensen een 3D-printer, waardoor het bedrijf meer geld heeft om te besteden aan software updates.

Welke 3D-printer software moet ik gebruiken?

Dit varieert enorm van de functionaliteit die je aan de printer wenst toe te eigenen. Wens je gecompliceerde 3D-modellen wenst te printen kan je het beste gebruik maken van Sketch-Up, een programma dat is ontwikkeld door Google. Voor eenvoudigere modellen en het openen van modellen die afkomstig zijn van het internet kun je vaak terecht bij de software die wordt meegeleverd door de printer producent. 

Is het verstandig om nu een 3D-printer aan te schaffen?

In onze opinie is het zeker verstandig om een 3D-printe te kopen. De functionaliteit van de printers zijn zeer geavanceerd. Echter zullen er op korte termijn meerdere innovaties worden gedaan op het gebied van 3D-printing. Wanneer je nog niet zeker bent van je zaak, kan je ervoor kiezen om een aantal jaar te wachten. Op dit moment zal het voor meer consumenten duidelijk zijn wat er mogelijk is met 3D-printing.Over de Auteur

Dick van Essen is een business student op de Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch. Hij is geïnteresseerd in 3D-printing en zonne-energie. Daarnaast houdt hij zich bezig met protesteren tegen de walvissenjacht in Japan, iets waar hij fel op tegen is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo