Antwoord op de meest gestelde vragen over hoorbatterijen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Niels78 | Via Artikel Post
Gezien: 379 |
Aantal woorden: 767 |
Datum: Tue, 11 Aug 2020 |
0 commentaar
Een hoortoestel is in principe een kleine computer. Deze computer maakt keer op keer berekeningen die ervoor zorgen dat je andere mensen beter kunt verstaan. Het hoortoestel kan deze berekeningen alleen maken wanneer deze stroom krijgt van hoorbatterijen. En daarbij geldt, hoe meer hulp je nodig hebt om andere te verstaan, hoe sneller de batterij leeg zal raken. Het hoortoestel moet namelijk harder werken om deze berekeningen te kunnen maken. Maar wat zijn dan de beste hoorbatterijen? En wat is de gemiddelde levensduur van hoorbatterijen? Het zijn vragen die we vaak te horen krijgen en daarom geven we je in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over hoorbatterijen.
De prijs
Wat we vaak zien gebeuren is dat mensen op basis van prijs hoortoestel batterijen kopen. De prijs van hoortoestelbatterijen is belangrijk, maar zegt niet alles. Hoorbatterijen van de wat duurdere merken geven tot het allerlaatste moment voldoende stroom, zodat het hoortoestel blijft werken. Een goedkope hoorbatterij daarentegen heeft misschien wel een langere levensduur, maar wanneer de batterij op zo’n 60% van de levensduur is zal deze minder stroom afgeven. Het gevolg? Je zult wel geluid horen, maar je kunt het minder goed verstaan. Dat komt doordat het hoortoestel de berekeningen die het spraakverstaan mogelijk maken afbreekt, zodat deze wel de versterking kan blijven geven. Afhankelijk van het type hoortoestel kun je kiezen voor een hoortoestel batterij die daarvoor geschikt is. Als je bijvoorbeeld een zeer geavanceerd hoortoestel hebt, zul je met een goedkope batterij niet het maximale eruit halen.
De levensduur
Afhankelijk van het soort hoorbatterij gaan ze een paar dagen tot enkele weken mee. Uiteraard is het ook afhankelijk van de grootte van het hoortoestel en hoe vaak je deze gebruikt. Op een hoorbatterij zit een luchtdichte sticker. Zodra je deze sticker verwijdert komt de batterij in aanraking met zuurstof, waardoor deze geactiveerd wordt. Wanneer je 5 minuten wacht tussen het moment van het verwijderen van de sticker en het plaatsen van de hoorbatterij in het hoortoestel, dan kun je de levensduur met 80% verlengen. Dat komt neer op zo’n 3 tot 4 dagen. Dit wordt ook wel de 5 minuten regel genoemd.
De meest bekende merken
Voor een hoorbatterij kun je kiezen uit verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen eigenschap. Een van de bekendste merken zijn Rayovac, PowerOne, Siemens Signia en Duracell. Dit zijn allemaal A merken met een zeer hoge kwaliteit. Om te bepalen welk merk het best geschikt is voor jouw hoortoestel, raden wij je aan om te gaan testen. Afhankelijk daarvan kun je kiezen welk merk hoorbatterij het beste is. Natuurlijk kun je ook voor B merken kiezen, want ook onbekende merken kunnen voor jouw type hoortoestel goed werken.
Over de Auteur
Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschilende onderwerpen te delen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen