FB pix Autofestivals in Europa - Artikelpost

Autofestivals in Europa

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 977 | Aantal woorden: 522 | Datum: | 0 commentaar

Op de vele autoshows die plaatsvinden in Europa zijn heel veel verschillende auto’s te zien: van oerconservatief tot hypermodern en razendsnel. Het zijn gelegenheden waar fabrikanten hun nieuwste ideeën en modellen laten zien. We sommen een paar van de autoshows in Europa voor u op.

Genève Motor Show:
Dit is de belangrijkste autoshow in Europa en dat heeft deels te maken met het feit dat er in Zwitserland geen auto-industrie is. De show wordt sinds 1905 jaarlijks gehouden en vrijwel alle auto’s met verbrandingsmotor werden en worden hier tentoongesteld. Het is een gala van conceptauto’s, nieuwe introducties en superauto’s van merken als Ferrari en Lamborghini. Maar ook veilige gezinswagens en boodschappenauto’s komen aan bod. Op deze show is er voor elk wat wils.

AutoRAI:
Dan is er onze eigen AutoRAI in Amsterdam voor wie niet te ver wil reizen. De show begon in 1899 als  fietsententoonstelling en wordt elke twee jaar gehouden. Hoewel belangrijke merken als Toyota, Honda en Suzuki hebben afgezegd, wordt dit jaar toch een opkomst van 85% van de automerken verwacht. Dat is veel beter dan de 69% van de vorige editie in 2009, toen merken als Citroën en Peugeot niet aanwezig waren.

British International Motor Show:
Deze show bestaat sinds 1903 en is sindsdien op verschillende locaties in Londen en Birmingham gehouden. Helaas zat het de laatste jaren wat tegen in de Britse economie en dus ook in de autobranche. Dat heeft ertoe geleid dat dit tweejaarlijkse festival nu voor twee opeenvolgende edities, die voor 2010 en 2012, is geannuleerd. De laatste show was in 2008, met grote nadruk op elektrische voertuigen zoals bijvoorbeeld de Tesla Roadster.

Truckfest:
Gelukkig zijn er alternatieven in Groot-Brittannië en wie even genoeg heeft van gewone auto’s kan hier de grote jongens bekijken. Op dit jaarlijkse festival in Peterborough zijn - zoals de naam al zegt - vooral veel trucks te zien. Het evenement wordt gezien als de grootste bijeenkomst van vrachtwagenchauffeurs in het land.

Paris Motor Show:
De show in Parijs is een tweejaarlijks evenement dat begon in 1898 en waarvan de laatste editie in 2010 werd gehouden. Het thema van de show van 2010 was collecties en museumstukken van fabrikanten, waardoor er aardig wat bijzondere oldtimers te zien waren. Natuurlijk ontbreken op deze show vooral de Franse merken niet, dus wie van Citroën, Peugeot of Renault houdt, zit bij dit evenement goed.

Er is in Europa genoeg keus voor wie nieuwe, bijzondere creaties, razendsnelle superauto’s of de bestsellers van morgen wil bewonderen. Hier kunt u genieten van de glimmende auto’s die elke paar minuten worden afgestoft en waarvan bij het minste vlekje de to voorruit meteen wordt vervangen.

 

Over de Auteur

Carglass® is de specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en autoruitvervanging. Elk jaar helpen we honderdduizenden automobilisten, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo