Bestanden op professionele wijze herstellen om situaties van gegevensverlies het hoofd te bieden - Artikelpost

Bestanden op professionele wijze herstellen om situaties van gegevensverlies het hoofd te bieden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 762 | Aantal woorden: 572 | Datum: | 0 commentaar

'Gegevensverlies' heeft vaak een negatieve bijklank als het gaat om het bedrijfsleven. Het kan een organisatie miljarden kosten en resulteert meestal in verloren productiviteit. Een defecte harde schijf is één van de dominante factoren achter gegevensverlies en heeft ernstige gevolgen voor uw bedrijf. Een kapotte schijf kan zich voordoen als gevolg van mechanische, elektronische of firmware problemen. Mechanische storingen zijn het gevolg van veelvuldig gebruik van de media, wat leidt tot slijtage van de mechanische onderdelen van een opslagapparaat of een defecte harde schijf. Elektronische storingen worden opgemerkt als de printplaat (PCB) fouten begint te vertonen. Daarnaast kan de firmware, opgeslagen op de platen van de harde schijf, beschadigd raken waardoor uw schijf vastloopt. In dergelijke situaties verliest u uw waardevolle gegevens die niet hersteld kunnen worden via de normale herstelprocedures. Om gegevens van fysiek beschadigde media te herstellen, heeft u iemand met enorme expertise nodig op het gebied van hardware en technische kennis.

Het percentage van gegevensverlies wordt gewoonlijk bepaald door de ernst van de schade en de mechanische onderdelen die door deze schade worden getroffen. In de meeste gevallen kan een aanzienlijke hoeveelheid informatie worden hersteld. Wel moet het hele proces in zo min mogelijk pogingen worden voltooid om maximaal herstel te garanderen. Systeemsoftware (zoals chkdsk) kan gebruikt worden als het besturingssysteem in staat is uw beschadigde media te herkennen. Het kan fouten herstellen, maar overschrijft het bestaande bestandssysteem op de schijf.

Om het herstellen van gegevens professioneel aan te pakken, kan het nodig zijn om uw drive te herstellen, de beschadigde schijf te spiegelen en vervolgens de gegevens op te halen. De drive wordt hersteld om de schade op uw harde schijf te repareren. Dit kan mechanische, elektronische of firmware schade zijn. Deze fase omvat het vervangen van de beschadigde onderdelen met donoronderdelen en het repareren van beschadigde firmware. Nadat de reparaties zijn uitgevoerd, wordt er een kopie van de beschadigde media aangemaakt in een poging de gegevens van slechte sectoren op te halen. De data wordt op een andere harde schijf gekopieerd om de kans op verder verlies te minimaliseren. In de laatste fase wordt het bestandssysteem van uw drive gereconstrueerd en alle bestanden opgehaald met hun integriteit absoluut intact. Het resultaat van de laatste fase is afhankelijk van het succes van de eerste twee fasen.

De bedrijven die kwalitatieve data recovery services aanbieden volgen over het algemeen een professionele aanpak. Ze maken gebruik van hooggeschoolde technische medewerkers om gegevens op veilige wijze te herstellen in het geval van fysieke schade aan media. De harde schijven worden geopend in een steriele, anti-statische omgeving van CLASS 100 Clean Room Labs om een 100% risicovrij herstel uit te voeren. De experts op het gebied van file recovery onderzoeken de aard en de ernst van de schade, en voeren veilige procedures uit om uw schijnbaar verloren gegevens te herstellen van elk merk of model van de harde schijf. Met een efficiënte file recovery service kunt u gemakkelijk gegevens herstellen van fysiek beschadigde harde schijven, optische drives, SSD's, RAID-servers, NAS / SAN-opslagdozen.Over de Auteur

Stellar levert een breed scala aan dataherstelsoftware en –diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positie wereldwijd in de recoverybranche.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo