FB pix Bioremediatie van olierampen - Artikelpost

Bioremediatie van olierampen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1092 | Aantal woorden: 559 | Datum: | 0 commentaar

Vervuiling van de natuur vanwege petrochemische producten neemt dagelijks toe. Olie verspilling kan zowel het water als ook het land aantasten. Wanneer olie uit de grond wordt gehaald, verwerkt en vervoerd dan kan verspilling ontstaan uit de boorkoppen, uit de boorplatformen, uit de tankers, uit de leidingen en uit de opslag tanks. Extreme olie verspillingen kunnen ontstaan vanwege trein of olietanker ongelukken, botsingen, scheuren, terroristische aanslagen, illegale lozingen en soms ook door natuurlijke lekkages. Olieverspilling in het water zijn meestal het gevolg van menselijk handelen.

Grote olierampen hebben een desastreus effect op het ecosysteem en de biologische omgeving. Olieverlies op het land heeft als gevolg dat de bodem vergiftigd raakt en dat vermengt zich met het grondwater waardoor we geen drinkwater meer kunnen krijgen. Olie verlies op de zee resulteert altijd in een snelle versprijding van deze olie. De olie vormt vervolgens klonten en teer ballen. Vaak spoelen deze grijze / bruine klonten aan op de stranden.

Verschillende milieusanering methoden worden gebruikt om olie verontreiniging te elimineren. Gebaseerd op de plaats van degradatie wordt de bioremediatie techniek geclassseerd als in situ of ex situ. Een in situ bioremediatie methode betreft de behandeling van het verontreinigde gebied op de plaats van de olie verontreiniging. Aan de andere kant, ex situ bioremediatie betreft het verwijderen van verontreinigd materiaal en de daaropvolgende behandeling elders. De term bioremediatie is afgeleid van het stamwoord bio, die verwijst naar het leven, en herstel, wat staat voor een verhelpen of een oplossing. Het proces van bioremediatie omvat de werking van micro-organismen of biologische wapens om de afbraak van verontreinigde grond of water te versnellen. Wanneer planten worden gebruikt voor het reinigen van een vervuilde omgeving, is er sprake van fytoremediatie.

Oil Spill Cleanup Procedures

Er zijn verschillende stappen ondernomen om olievlekken schoon te maken. Hieronder noemen we een paar methoden en hoe ze werken:

  • Bioremediatie van olierampen houdt in dat micro-organismen zoals bacteriën of schimmels worden ingezet. Deze microben versnellen het proces van natuurlijke afbraak. 
  • Insluiting van olievervuiling met drijvers voorkomt dat olie zich verspreidt in het water. Deze drijvende materialen fungeren als een zwevend barricade. 
  • Het baricadeproces wordt gevolgd door het gebruik van skimmers. Skimmers zijn boten die de olie opvegen / zuigen / scheren uit het water die is gemorst. Gieken en skimmers zijn niet erg effectief in het winderige zeeën en oceanen. 
  • Grote sponzen, of sorptiemiddelen, kunnen gebruikt worden om olie te absorberen. 
  • Dispergeermiddelen clusteren zich rond olie-bolletjes. 
  • Om zich te ontdoen van vers gemorste olie is een gecontroleerde verbranding soms een alternatief. Dit proces wordt in-situ branden. 
  • Wanneer de olieramp de kust al heeft bereikt dan is gebruik van hoge-druk of lage druk slangen een optie om de olie van het strand te wassen / spuiten. 
  • De gemorste olie kan ook worden afgezogen het water oppervlak met behulp van vacuüm-trucks. Over de Auteur

Oil.cx is een website over Olie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo