FB pix Camera's rondom je werkplek? Let op deze regelgeving - Artikelpost

Camera's rondom je werkplek? Let op deze regelgeving

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 258 | Aantal woorden: 648 | Datum: | 0 commentaar

Het is goed om camera’s rondom de werkplek te hebben. dit kan ervoor zorgen dat de werkplek goed beveiligd wordt. Een werkgever mag dan ook camera’s plaatsen rondom de werkplek. Dit moet wel binnen het juridische kader. In deze blog kom je meer te weten over het juridische kader betreft camera’s rondom je werkplek. Allereerst is het goed om te weten dat het plaatsen van een CCTV goed is voor de veiligheid. de werkgever kan de CCTV plaatsen onder bepaalde voorwaarden. Het is de bedoeling dat de inbreuk op de privacy zo klein mogelijk is. zo kunnen werkgevers alleen de CCTV plaatsen wanneer dit noodzakelijk is. een toilet valt hier bijvoorbeeld niet onder. Ook mag de werknemer geen geluidsopnames maken. 

De noodzakelijkheid van de toezicht en privacy

De cameratoezicht op de werkvloer moet dus wel noodzakelijk zijn. dit kan verschillende redenen hebben. zo kun je bijvoorbeeld, als werkgever, fraudebestrijding als reden hebben. de fraudebestrijding moet dan wel op andere manieren gedaan zijn. voordat de werkgever camera’s gaat plaatsen dan moet hij een privacytoets uitvoeren. Je kunt hiervoor ook een specialist e-installatie voor inschakelen. Een specialist e-installatie kan dan de toets uitvoeren en de werkgever informeren. Bij de toets wordt er gekeken naar de belangen van de werkgever en de werknemers. Ook eventuele bezoekers en hun belangen wordt hierbij gewogen. De specialist e-installatie kun je vinden in verschillende bedrijven. 

De rechten van werknemers

Als werknemers heb je ook rechten op de werkvloer.  Deze rechten vloeien voort uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel de AVG. Zo mag een werknemer de camerabeelden of gegevens inzien en de werknemer heeft recht om vergeten te worden. verder heeft de werknemer recht op beperking van de verwerking. Mocht een werknemer bezwaar hebben tegen het gebruik van zijn of haar persoonsgegevens, dan heeft de werknemer recht om bezwaar te maken. al deze regels zijn dan ook terug te vinden in de AVG. Dit is wetgeving, die voor alle werknemers geldt. Over de Auteur

Auter vindt het leuk om te schrijven over artikelen rond beveiliging 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo