FB pix De kracht van camcorders - Artikelpost

De kracht van camcorders

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1567 | Aantal woorden: 566 | Datum: | 0 commentaar

Camcorders hebben een belangrijke rol gespeeld in de levens van veel mensen, voor verschillende gelegenheden. Er is gedurende de jaren natuurlijk veel veranderd op camcorder-gebied, en er zijn veel elektronische apparaten bijgekomen om de competitie aan te gaan. De camcorder blijft echter zijn toppositie behouden, en blijft relevant in een tijd waarin filmpjes steeds populairder worden.

 Ooit was de camcorder voornamelijk voor het bedrijfsleven, en werd het apparaat voornamelijk gebruikt door nieuwsreporters. Er was echter vraag naar een camcorder voor consumenten die geschikt was voor het opnemen van home video’s. Sinds deze camcorder op de markt kwam, is hij veel geprezen door consumenten. Steeds meer fabrikanten brachten hun eigen filmcamera’s op de markt. Dit heeft ervoor gezorgd dat er gedurende de jaren een grote hoeveelheid verschillende camcorders geproduceerd is. De camcorder heeft zich aan kunnen passen aan alle nieuwe concepten en uitvindingen met betrekking tot video. Dit is een groot deel van wat de camcorder zo’n sterk apparaat maakt. Veel apparaten zijn op een gegeven moment verouderd, maar de camcorder verkoopt nog steeds goed.

 De videorecorder werd bijvoorbeeld vervangen door de DVD-speler. De vroegere camcorders gebruikten VHS-tapes, maar het design veranderde snel om zich aan te passen aan de DVD-speler. Het was zelfs mogelijk om met het design een stap verder te gaan en een ingebouwde harde schijf in te voeren. Zo heeft de Sony Handycam bijvoorbeeld een interne harde schijf die ervoor zorgt dat gebruikers bestanden kunnen opslaan en uploaden, direct vanaf de camcorder. Door dit soort vernieuwingen is de camcorder nog steeds relevant in deze tijd.

 Ook elektronische apparaten zoals de iPad en smart phones hebben de mogelijkheid om video-opnames te maken. Er zijn zelfs digitale camera’s waarmee je filmpjes kan maken. Ondanks dat dit dus de competitie aangaat met de camcorder, staat de camcorder zijn mannetje. De grootste reden hiervoor is kwaliteit. Kleinere apparaatjes zoals smart phones en camera’s kunnen dan video-opnames maken, maar ze bieden niet dezelfde kwaliteit als de camcorders. De meeste camcorders hebben grotere harde schijven, en kunnen over grotere afstanden zoomen en High Definition opnames maken. De camcorders zijn simpelweg krachtiger dan de kleinere concurrenten.

 De kwaliteit van de opnames is voor de meesten erg belangrijk, en dit is waarom de camcorders nog steeds in trek zijn. Ze kosten veelal meer dan andere apparaten die filmopnames kunnen maken, maar dit hoort bij de kwaliteit die apparaten van dergelijk kaliber kunnen bieden. De vraag naar camcorders wordt niet beïnvloed door het prijskaartje – veel van de vernieuwingen in de camcorder technologie zijn namelijk op de markt gebracht nadat bleek dat er behoefte aan was. Consumenten blijken veelal graag nieuwe camcorders aan te schaffen – wat de prijs ook mag zijn – als ze hiermee in staat worden gesteld om betere video-opnames te maken. De video-hype wordt ook geïllustreerd door de groeiende populariteit van sociale media sites, video blogs en podcasts.

 Over de Auteur

Jenny L.

Meer informatie over de Handycam HD camcorders vind je op de site van Sony.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo