FB pix De voordelen van een ultracompacte digitale camera - Artikelpost

De voordelen van een ultracompacte digitale camera

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1805 | Aantal woorden: 606 | Datum: | 0 commentaar

Als je van plan bent een nieuwe digitale camera van hoge kwaliteit te kopen, dan is het misschien een idee om te kijken naar de nieuwste varianten ultracompacte digitale camera’s. Deze camera’s worden veelal over het hoofd gezien door serieuze hobbyfotografen, maar nu ze de kwaliteit van topcamera’s steeds meer beginnen te benaderen komen ze toch in de picture. Dus, is het het overwegen waard om een van deze ultracompacte camera’s aan te schaffen? Tijd om enkele voordelen te belichten.

Compacter

Zoals de naam al suggereert, zijn deze camera’s heel compact. Dit betekent dat ze makkelijker overal mee naartoe te nemen zijn, of je nou aan het reizen bent of gewoon een goede camera nodig hebt voor dagelijks gebruik. Je kunt ze makkelijk in je handtas of borstzak kwijt. Tegelijkertijd hoeven de camera’s door hun formaat niets in te boeten aan kwaliteit. Je kunt er meestal iedere soort lens op zetten die je nodig hebt, dus je kunt fantastische foto’s maken. Het kleine formaat is vooral mogelijk geworden door vooruitgang op het gebied van hardware en de ontwikkeling van krachtigere computerchips.

Lichter

Omdat deze camera’s zo’n kleine omvang hebben, zijn ze ook een behoorlijk stuk lichter dan traditionele digitale camera’s. Je kunt ze overal mee naartoe nemen, net zoals je je mobiele telefoon altijd bij je draagt, en je merkt er niets van qua gewicht. De ouderwetsere digitale camera’s vereisten veelal toch wel dat je het ding om je nek meedroeg in een grote cameratas.

Minder ingewikkeld

Gezien deze camera’s een veel kleinere omvang hebben, moesten de fabrikanten zich vooral bezig houden met het design en de gebruikerservaring. Dit heeft hen ertoe gezet om met creatievere manieren op de proppen te komen om het maken van foto’s gemakkelijker te maken. De interface van deze ultracompacte camera’s is veelal intuïtiever en duidelijker gerepresenteerd dan je zou verwachten bij traditionele camera’s. Je hoeft niet langer een handleiding te raadplegen om erachter te komen hoe je tig verschillende knopjes moet gebruiken.

Veelzijdig

Veel mensen zijn bang dat ultracompacte digitale camera’s kwalitatief slechter zijn, maar dit hoeft niet zo te zijn. Het is mogelijk om ultracompacte camera’s te vinden die compatibel zijn met een grote hoeveelheid verschillende lenzen voor verschillende gelegenheden. Als je gewoon casual foto’s van je vrienden wilt maken, kun je ook gewoon de ingebouwde lens gebruiken. Als je professionele foto’s moet maken op bijvoorbeeld een bruiloft, kan je overstappen op een grotere lens. Er is van alles mogelijk met deze kleine camera’s.

Er zijn vele verschillende opties als je een ultracompacte camera wilt uitzoeken. Een van de populairdere camera’s in deze categorie is de NEX5 van Sony. Deze camera kan het opnemen tegen menig DSLR, maar is tegelijkertijd ongeveer half zo zwaar en heeft een aangenamer prijskaartje. Het heeft ook een paar andere handige features voor een camera van topkwaliteit, zoals de mogelijkheid om video-opnames te maken in HD.

 Over de Auteur

Jenny L.

Meer info over de NEX5 kun je vinden op de subsite van Sony!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo