FB pix Kies de beste DSLR lens - Artikelpost

Kies de beste DSLR lens

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1275 | Aantal woorden: 524 | Datum: | 0 commentaar

Als je op zoek bent naar de juiste lens voor je digital SLR camera moet je met vele factoren rekening houden. Allereerst natuurlijk de kosten en of de lens geschikt is voor jouw camera; zelfs al vind je een lens met een betaalbaar prijskaartje, dan is het altijd nog mogelijk dat de lens niet compatibel is met jouw camera en dus het geld sowieso niet waard.

De financiële factor en de compatibiliteitsfactor zijn uiteraard heel belangrijk, maar uiteindelijk draait het allemaal om één ding: waar heb je de lens voor nodig? Ben je van plan om portretfoto’s te maken? Hou je je bezig met sportfotografie? Productfotografie? Er zijn allemaal verschillende lenzen voor verschillende doeleinden – zo is er voor sportfotografie een telefotolens nodig waarmee hetgeen waarop je de focus wilt hebben de compositie zelfs vanaf grote afstand kan vullen. Een macrolens werkt dan weer goed voor productfotografie, omdat deze lens de kleinste details met perfecte focus kan weergeven. Een groothoekobjectief is zeer handig om landschappen mee te fotograferen.

Het is niet alleen het soort lens waar je over na moet denken (al is het een prima beginpunt). Niet alle lenzen worden gelijk geschapen, zogezegd, ook al behoren ze dan misschien tot hetzelfde type. Zo heeft de Sony Alpha reeks twee prima macrolenzen, de SAL50m28 en de SAL100M28. Met beide kun je de kleinste details te pakken krijgen, met goede focus, ondanks dat het wel twee heel verschillende lenzen zijn. Ze hebben verschillende brandpuntsafstanden en zullen zodoende dus wel zeer verschillende beelden creëren (de SAL50M28 laat meer ruimte over voor de achtergrond terwijl de SAL100M28 het mogelijk maakt om van grote afstand gedetailleerde foto’s te maken).

Je moet ook bedenken hoeveel je wilt kunnen zoomen, wat je voor scherptediepte wilt (een diepere scherptediepte betekent dat merendeel of het geheel van het beeld in focus is, zelfs wanneer er ingezoomd is) en of er speciale functies nodig zijn die je lens je zou kunnen bieden (bijvoorbeeld een lens speciaal gemaakt om te werken met low-light).

Betrouwbare manieren om te weten te komen wat populair is en welke merken en soorten in trek zijn bij fotografen (zowel amateurs als professionals) zijn om online reviews te lezen van de verschillende producten die beschikbaar zijn, de sites van de fabrikanten te bekijken en rond te vragen bij mensen die je kent. Zo kun je erachter komen of een bepaald product goed bekend staat.

Kortom, als je rekening houdt met het kostenplaatje, de compatibiliteit, waar je de lens voor wilt gebruiken en wat je als fotograaf nodig hebt, kom je er met een beetje hulp van je medefotografen vast snel achter wat voor jou de perfecte DSLR lens is.

 Over de Auteur

JennyL

Sony heeft een breed assortiment digital SLR camera's en geschikte lenzen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo