FB pix MEDIAFIX is marktleider voor de digitalisering in Europa - Artikelpost

MEDIAFIX is marktleider voor de digitalisering in Europa

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 272 | Aantal woorden: 486 | Datum: | 0 commentaar

MEDIAFIX digitaliseert onder andere negatieven

MEDIAFIX is de nieuwe marktleider voor de digitalisering van analoge media in Europa. Dat blijkt uit een recente vergelijking van digitaliseringsbedrijven. De vergelijking werd doorgevoerd door het adviesbureau OSCAR. In totaal werden 83 bedrijven met 548 aanbiedingen vergeleken wat betreft de omzet, de prijzen, het aantal medewerkers, de productieoppervlakte en het webverkeer. Daaruit bleek dat geen enkel ander Europees digitaliseringsbedrijf groter is dan MEDIAFIX.

Oprichter en directeur van MEDIAFIX Hans-Günter Herrmann is dan ook verheugd over het resultaat. "Met onze voordelige prijzen kan niemand echt concurreren. Ook de concurrent met de meeste omzet heeft duidelijk minder personeel en minder webverkeer."

Boost door de coronapandemie

In Duitsland is het Keulse MEDIAFIX al sinds 2018 de marktleider. Toen werd er een gelijkaardig onderzoek voor de Duitse markt verricht. De grootste groei van het bedrijf kwam echter in de jaren daarna. De coronapandemie heeft daar een steentje aan bijgedragen. Omdat veel mensen thuis moesten blijven, hadden ze de tijd om hun zolders of kelders op te ruimen en zijn daarbij op oude herinneringen gestuit. Die konden ze dan bij MEDIAFIX laten digitaliseren.

Ook nu de pandemie voorbij is, hoopt het bedrijf verder te groeien, aldus Hans-Günter Herrmann. "Zowel particuliere huishoudens als musea en archieven hebben nog een groot bestand analoge media. Als ze die voor de toekomst willen behouden, moeten ze die ooit eens laten digitaliseren."

MEDIAFIX is alvast op groei voorbereid. Sinds juli dit jaar digitaliseert het vanuit een nieuwe locatie in Keulen. De productieoppervlakte daarvan is ongeveer twee keer zo groot dan die van de oude locatie.

Digitalisering van analoge media

MEDIAFIX digitaliseert analoge media in alle formaten: dia's, foto's, negatieven, videobanden, smalfilms enzovoort. Het bedrijf heeft daarvoor een eigen, snelle technologie ontwikkelt. Die snelle technologie zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Klanten kunnen hun analoge media per post naar MEDIAFIX sturen of afgeven in een van de zogenaamde afgiftepunten. Die afgiftepunten bevinden zich in fotowinkels doorheen Europa. In Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland zijn er ondertussen meer dan 50 locaties waar klanten met hun oude analoge media terechtkunnen.

 

Contactpersoon voor journalisten:

Rutger Gaumann

Online redactie 

Tel.: +49 221 – 67 78 69 32

E-mail: presse@mediafix.de

 

Meer foto's voor vrij redactioneel gebruik vindt u hier: https://mediafix.nl/pers/logos-fotos/Over de Auteur

MEDIAFIX GmbH werd in oktober 2012 in Keulen opgericht door Hans-Günter Herrmann, Stefan Wickler en Christoph Kind. Het bedrijf digitaliseert alle soorten analoge media zoals foto's, negatieven, dia's, video's, 8mm-films, geluidsbanden en muziekcassettes met een zelfontwikkelde technologie. Daarmee overtuigt MEDIAFIX zowel particuliere als zakelijke klanten, zoals professionele fotografen, archieven en musea. 

Sinds 2019 breidt MEDIAFIX uit naar de buurlanden Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. Naast het hoofdkantoor in Keulen met ongeveer 120 medewerkers is er een tweede filiaal in Dortmund en een internationaal netwerk van afgiftepunten. Op dit moment is MEDIAFIX aanwezig op meer dan 50 locaties – in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Het redden van emotioneel en historisch waardevolle herinneringen maakt deel uit van de missie van het bedrijf. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo