Mogelijkheden camerabeveiliging - Artikelpost

Mogelijkheden camerabeveiliging

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 283 | Aantal woorden: 657 | Datum: | 0 commentaar

Beveiligingssystemen worden steeds beter. De kwaliteit van de producten gaat omhoog en componenten zoals sensors werken steeds beter. Maar ook het gebruik van camera’s in beveiligingssystemen neemt toe. Dit heeft vooral ook te maken met de kwaliteits verbeteringen hierin. Waar vroeger de camera’s enkel  zwart-wit beelden maakten en dan ook nog van een hele lage kwaliteit zijn de camera’s die nu gebruikt worden veel beter. Op elk soort terrein kunnen ze gebruikt worden en door de verbeterde technologie is het mogelijk om ook ‘s nachts heel duidelijke opnamen te maken. Dit maakt de camera’s natuurlijk uitermate geschikt voor gebruik in beveiligingssystemen.

Welk type camera

Natuurlijk zijn er verschillende typen camera beschikbaar. Wil je een keuze maken hierin dan is het belangrijk om inventarisatie van de wensen en huidige situatie te maken. Het type terrein, de locatie en de behoefte van beveiliging zijn immers bepalend voor het type beveiligingscamera dat gebruikt kan of moet worden. Er zijn bijvoorbeeld industriële camera’s die buiten gehangen kunnen worden en tegen elke weeromstandigheid bestemd zijn. Buiten de weersinvloeden maken deze camera’s ook goede beelden als de lichtinvallen veranderen. Schijnt er veel licht, of is het donker? Ook dan zijn de beelden optimaal en kunnen ze goed gebruikt worden. Op bijvoorbeeld tijdelijke buitenlocaties, of locaties die geen vaste netwerkverbinding hebben is het mogelijk om mobiele camera’s te gebruiken. Door de ingebouwde technologie kunnen kunnen de camera’s live bestuurd worden. Daarnaast bevatten de camera’s een oplaadbare batterij waardoor ze volledig operationeel kunnen zijn in situaties waar bekabeling niet mogelijk is.

Opnemen

Beveiligingsbeelden zijn maar beelden en haast onbruikbaar in het geval dat ze niet worden opgenomen. Om de beelden terug te kunnen kijken moeten ze dus worden opgeslagen en dit kan op een harddiskrecorder. Op deze manier is altijd terug te zien wat er op een terrein heeft afgespeeld. Zijn er inbrekers geweest kunnen de beelden doorgespeeld worden naar politie en kunnen zij aan de slag met de opsporing. Bij gebruik van goede kwaliteit camera’s zijn de beelden scherp genoeg om als wettelijk bewijs te kunnen gebruiken indien er overtredingen zijn begaan.Over de Auteur

Sanne Vermeulen houdt zich bezich met online, fashion en lifestyle en schrijft hier graag over.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo