Update foto-app 500px: nu met ingebouwde camera - Artikelpost

Update foto-app 500px: nu met ingebouwde camera

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 343 | Aantal woorden: 381 | Datum: | 0 commentaar

De iOS-versie van fotografie-app 500px heeft zopas een update van betekenis gekregen. De app, toebehorend aan de gelijknamige community voor (semi-)professionele fotografen, heeft er aardig wat nieuwe functies bijgekregen. De belangrijkste twee zijn een ingebouwde camera en een foto-editor van Adobe Creative Cloud. 

Dankzij de ingebouwde camera kan je nu foto's trekken zonder de app te hoeven verlaten. Bovendien kan je die handmatig scherpstellen en belichten.

Met de editor kan je je kiekjes op allerlei manieren finetunen. De gereedschapskist, geleverd door Adobe Creative Cloud, biedt tools voor onder meer belichting, contrast, schaduwen, helderheid, levendigheid, temperatuur, tint, verscherping en ruisonderdrukking.

De nieuwe versie van 500px is geoptimaliseerd voor de hogere schermresoluties van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De app vereist iOS 8.0+ en minimaal 50MB aan vrije opslagruimte.

500px werd opgericht in 2003. De naam van de website stamt dan ook uit die tijd: 500 pixels was destijds een het ideale formaat voor het tonen van foto's op internet. De site kreeg echter pas grote bekendheid na de herlancering in 2009. Een zoveelste dienst om foto's te delen, zo leek het, maar dan wel één gericht op fotografie van hoog niveau. De belangrijkste doelgroep van 500px zijn immers enthousiaste hobbyfotografen en (semi-)professionele fotografen. In de community tonen ze hun beste werk en inspireren ze elkaar. 

Struinen door het foto-aanbod op 500px is een lust voor het oog. Op de site worden prachtige foto's geplaatst en net zoals bijvoorbeeld Flickr kent 500px een model om de beste foto's naar voren te laten komen. Elke foto krijgt daarbij een numerieke score op basis van like/dislike-stemmen, reacties en het uitdelen van favorites.

Naast de site en de iOS-app is er trouwens ook een app voor Android, maar deze is (nog) niet uitgerust met de genoemde nieuwe features.

Meer tools voor fotobewerking vind je hierOver de Auteur

Ruurd, hobbyfotograaf.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo