Wat is een action camera? - Artikelpost

Wat is een action camera?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 749 | Aantal woorden: 369 | Datum: | 0 commentaar

Actiecamera's worden de laatste tijd steeds populairder. De compacte camera's bestaan al meer dan tien jaar. Met een actiecamera kunnen beelden vastgelegd worden vanuit het oogpunt van de filmer. De actiecamera wordt vaak gemonteerd op het hoofd van een filmer. De bezigheden van een persoon worden op deze manier vastgelegd, denk hierbij ook aan (extreme) sporten zoals bungeejumpen.

Merken

GoPro is eigenlijk de uitvinder van de actiecamera. Dit bedrijf kwam als eerste op de markt met een actiecamera. Inmiddels heeft het bedrijf al verschillende versies van de GoPro gelanceerd. Naast dit bekende merk zijn ook videomerken zoals Sony en Panasonic een actiecamera gaan ontwikkelen. Er zijn ook veel dumpmerken op de markt die verkocht worden door supermarkten zoals Lidl en Aldi maar ook door winkels zoals Action. De functies van deze actiecamera's zijn vaak minder goed. De kwaliteit van het beeld is bij deze camera's vaak ook minder.

Perspectief: hoogtevrees

De actiecamera biedt veel mogelijkheden. Met de actiecamera wordt gefilmd vanuit een heel ander perspectief dan normaal gesproken. Door het perspectief kan zelfs hoogtevrees ontstaan. De beelden die achteraf bekeken worden, laten de kijker een levensechte gebeurtenis zien die door het perspectief zelfs hoogtevrees kan opwekken.

Extreme sporten

Bij veel extreme sporten wordt de actiecamera gebruikt om een sport vast te leggen. Het hoeft niet perse om een extreme sport te gaan. Je kan hierbij ook denken aan wielrennen door de bossen. Doordat de behuizingen van de actiecamera's vaak waterdicht zijn, kunnen ook watersporten en sporten in de sneeuw gefilmd worden met de actiecamera.

Mogelijkheden

De actiecamera's filmen een groot gebied. De meeste actiecamera's filmen zo'n 160 tot 170 graden rondom. Naast de grote hoek zijn er ook veel mogelijkheden op technisch gebied. Sommige actiecamera's zijn tegenwoordig voorzien van wi-fi. Daarnaast zijn er ook camera's die met een smartphone bedient kunnen worden. De mogelijkheden van actiecamera's zijn dus fantastisch. Over de Auteur

Action-camera-shop.nl is een Nederlandse aanbieder van allerlei verschillende soorten actiecamera's. Ze hebben verschillende grote merken in het assortiment. Voor iedere prijsklasse is er dus wel een geschikte actiecamera te vinden. Bezoek de site en kijk of er ook wat voor jou bij zit!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo