FB pix Zo verklein je de kans op een geslaagde inbraak bij je bedrijf - Artikelpost

Zo verklein je de kans op een geslaagde inbraak bij je bedrijf

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 103 | Aantal woorden: 1017 | Datum: | 0 commentaar

Ontdekken dat er bij je bedrijf is ingebroken is een grote schok voor ondernemers. Er zijn wellicht kostbare spullen gestolen, maar ook de inbraakschade zorgt voor flink wat problemen. Een bedrijfspand is lang niet altijd verzekerd tegen inbraak omdat de premie daarvoor fors is. Het alternatief is uiteraard om te voorkomen dat er wordt ingebroken. Dit doe je allereerst door goede sloten te laten plaatsen op toegangsdeuren. Kies altijd voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Bij voorkeur laat je een slot met meerpuntssluiting plaatsen. Deze sloten zijn lastig te forceren. Inbrekers hebben een voorkeur voor een doelwit waar ze gemakkelijk binnen komen om de kans op een heterdaad te verkleinen.

Beveiliging met een inbraakalarm

Vandaag de dag ontkom je er bijna niet meer aan om een inbraakalarm bij je bedrijfspand te laten installeren. Een ervaren beveiligingsbedrijf kan je hierover adviseren. Je kunt kiezen voor een systeem dat direct contact opneemt met een alarmcentrale. Bij onraad kan er dan direct iemand ter plaatse gaan om poolshoogte te nemen. Als er tegelijk ook een alarm afgaat zal de inbreker ongetwijfeld de benen nemen. Daarom is het belangrijk om ook bewakingscamera’s te laten plaatsen. Je kunt dan de beelden die zijn gemaakt van de inbraak met de politie delen. Zij kunnen deze informatie gebruiken bij de opsporing van de dader of daders.

Regels voor het plaatsen van camera’s

Je mag op je eigen terrein camera’s plaatsen om jouw eigendommen te beveiligen. Je moet dit wel kenbaar maken. Dit kan bijvoorbeeld met een bord bij de ingang. De beelden die de camera’s maken worden doorgaans beperkt bewaard. Meestal maakt een camerasysteem gebruik van geheugenkaarten die automatisch worden overschreven. Op die manier heb je de beschikking over camerabeelden van bijvoorbeeld de afgelopen twee weken. De camera’s mogen niet op de openbare weg gericht zijn. Dit neemt niet weg dat ze soms wel een deel van de openbare weg bestrijken, maar dit is toegestaan als het hoofddoel de bewaking van het eigen terrein is. De politie maakt soms gebruik van camerabeelden om een misdrijf op te lossen. Het is dus handig om bij hen te melden dat jouw bedrijf camerabewaking heeft.

Kies voor betrouwbare beveiliging

Een beveiligingscamera of een alarmsysteem kun je overal kopen. Desnoods bij een Chinese webwinkel. Maar wil je een systeem dat betrouwbaar is dan laat je je hierover informeren en adviseren door een deskundig beveiligingsbedrijf. Kijk bijvoorbeeld op directveilig.nl. Zij hebben kennis en apparatuur om ervoor te zorgen dat inbrekers jouw bedrijf liever overslaan. Samen met jou wordt een plan op maat gemaakt om jouw pand, terrein en eigendommen optimaal te beschermen tegen inbraak, brandstichting en ander vandalisme. Als je pand is beveiligd scheelt dat vaak ook in de premie voor een inbraakverzekering. Dit geldt ook voor goede sloten op de deuren. Door te kiezen voor sloten met het Politiekeurmerk maak je het inbrekers op voorhand al een stuk lastiger om binnen te komen. Een elektronisch slot biedt zelfs nog meer zekerheid.Over de Auteur

Veel ervaring met veiligheid, ruim bekend in de beveiligingsbranche.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo