FB pix Computer onderhoud het onder geschoven kindje - Artikelpost

Computer onderhoud het onder geschoven kindje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1277 | Aantal woorden: 648 | Datum: | 0 commentaar

Computer onderhouden? Veel mensen hebben geen idee wat het inhoud en beseffen niet dat het een belangrijke taak is als ze langer met plezier van hun computer gebruik willen maken.
De computer wordt eigenlijk alleen maar gebruikt om leuke dingen te doen, spelletjes spelen, chatten internet en films kijken. Men vergeet of weet niet dat tijdens het bekijken van een website, het instaleren van programma's of tijdens het spelen van een spelletje de computer vervuild raakt.

Een computer is eigenlijk net als een auto. Je kunt er jaren in rijden, maar als je hem niet verzorgt dan raken de filter vervuild, de olie op en de banden versleten.
Een computer heeft natuurlijk andere onderdelen die verschoond en vervangen moeten worden. Welke onderdelen moeten er dan opgeschoond worden bij een pc?

Onderdelen die onderhouden moeten worden bij uw computer

Windows kent drie kern onderdelen: Drivers, het Windows Register en configuraties.
Het Windows register en systeem configuraties kunnen vervuild worden. De voornaamste vervuilers zijn het installeren en verwijderen van programma's, fouten in programma's (met name bij een programma van lage kwaliteit) en het gebruik van software op uw systeem.

Windows drivers zijn de onderdelen die vervangen moeten worden. Er worden constant nieuwe versie van drivers gepubliceerd op het internet. In deze nieuwe versies worden gevonden problemen opgelost en worden normaal gesproken met elke nieuwe versie efficiënter in het aansturen van hardware.

Doordat het onderhouden van een computer best een werkje is, en zeker ook geen leuk werk, wordt het computer onderhoud vermeden.

Computer traag

Het gevolg is dat de computer met de tijd steeds trager wordt en er komen steeds meer problemen naar voren. Windows opstarten duurt een eeuwigheid, applicaties die fouten vertonen en het telkens moeten wachten bij het opstarten van een nieuw programma.
Als ze vervolgens er iets aan willen doen weten ze niet waar ze moeten beginnen.
Gelukkig bestaan er op internet verschillende pagina's die je op weg helpen om de computer weer in orde te brengen.   Zo heeft de website: Pc sneller maken zich vooral gericht op het versnellen van een computer. Terwijl een website zoals Computer opschonen zich helemaal heeft gespecialiseerd in het opschonen van de computer.
Natuurlijk zijn beide thema's aan elkaar gerelateerd. Als u uw computer opschoont zal hij automatisch sneller gaan. Maar u kunt verder gaan, ook wel tuning genoemd.

Tuning van Windows?

Bij het tunen van windows gaat het om het aanpassen van configuraties en het uitzetten van services. Dit lijkt vaak ingewikkelder dan het is. Maar met een juiste handleiding kan iedereen Windows sneller maken. Zo kunt u op de site Windows 7 sneller maken een duidelijk beschrijving vinden hoe u window kan optimaliseren.
Ook voor mensen die niet veel computer ervaring hebben bestaan er programmas die uw computer sneller maken, zoals SpeedUpMyPc. Deze tools maakt het mogelijk dat u met één muis klik uw Windows optimaliseerd.

Conclusie

Onderhouden van een computer is een belangrijke taak. Het houdt uw computer stabiel en snel. Naast het opschonen van een computer bestaat de mogelijkheid om Windows te versnellen, ook wel tuning genoemd.
Als u niet uw computer onderhoudt krijgt u steeds meer problemen met uw pc en wordt hij traag.

 

Over de Auteur

Microsoft Professional, specialist in Windows operating system

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo