De impact van het Internet of Things
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: PLavrijssen | Via Artikel Post
Gezien: 621 |
Aantal woorden: 641 |
Datum: Fri, 25 Nov 2016 |
0 commentaar
Als we kijken naar de impact die het IoT (Internet of Things) heeft op dit moment en wat dit nog voor de toekomst gaan betekenen op gebied van innovatie is duidelijk dat er op zakelijk gebied nog een heleboel zaken mogelijk zijn ook voor partijen die zich willen gaan begeven op dit gebied.
Onderzoek vs realiteit
Eerder heeft Gartner een voorspelling gedaan dat er in 2015 circa 4.9 miljard toepassingen in gebruik zouden zijn welke verbonden zijn door middel van het IoT. Ze hebben teven een schatting gedaan dat we in 2020 tegen circa 25 miljard toepassingen zouden zitten Vergeet niet; onder deze toepassingen moet je alle smart phones, mobile phones bijvoorbeeld al schaden. Volgens divers bronnen zit je met smartphones al op een goede 2.2 miljard devices en op gebied van mobile phones op circa 5.5 miljard devices.
Het geschatte doel van 2015 zijn we dus alleen al op dat gebied een enorm stuk voorbij.
Gartner schatte dat toen op basis van de voorhanden details (studie 2015). En kwam dus eigenlijk met een conclusie tot een groei van 500% in 2020.
De realiteit is echter dat we daar aan voorbij lijken te gaan en dat de trend die het IoT heeft veroorzaakt ondanks de nodige bigdata niet geheel accuraat kunnen voorspellen.
Waarom is de impact zo belangrijk
We worden steeds meer digitaal en ook aspecten waarvan we oorspronkelijk wellicht dachten dat ze de ‘test of time’ zouden kunnen overleven worden dit ook (steeds meer).
Neem een voorbeeld als liefde in de digital eeuw; Tinder is nog steeds een happening iets. Maar wat als je de functionaliteit van een wearable zoals Fitbit of Apple Watch zo zou kunnen inrichten dat deze bij het concreet zien van een persoon de hartslag van beiden monitort en bij een stijging aan beide kanten gewoon een subtiele melding krijgt (haptic feedback bijvoorbeeld) welke aanduid dat twee mensen elkaar zien zitten.
Als u een situatie zoals deze even goed laat bezinken komt u wellicht tot de conclusie dat er een hele markt aan mogelijkheden aankomt waarin niet 1 of 2 spelers de macht hebben (zoals Apple en Samsung dat op gebied van de telefoons hebben).
Vaak ontstaat technologie als oplossing voor een probleem en dan wordt die techniek verbeterd om meerder dingen te doen. Net zoals een bedrijf is het vaak zo dat we meer gaan doen dan waar we oorspronkelijk mee begonnen zijn.
De Engelsen zeggen heel mooi en passend ‘don’t think in problems, think in solutions’ en niets is minder waar. Als je gaat kijken naar op dit moment bijvoorbeeld de meest succesvolle apps, dan zijn dit apps welke een heel specifieke behoefte vervullen.
Mensen zijn content en blij met een oplossing die specifiek voor hun behoefte is. Dit zorgt er doorgaans voor dat een oplossing ook simpel kan blijven door uitermate succesvol te zijn in 1 core doel. Als u de mogelijke toepasbaarheden gaat combineren die er zijn met behulp van het IoT, dan zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos en worden de innovaties / ontwikkelingen alleen geremd door hoe u ze wilt inzetten.
De impact
De impact van IoT is dus misschien wel een meer concret wijze in de manier hoe we oplossingen / innovaties gaan maken. 5 losse oplossingen die allemaal 1 specifiek doel heel goed doen en voor een eindgebruiker super functioneel zijn en makkelijk in gebruik ten opzichte van 1 oplossing die 5 dingen redelijk doet en wellicht gewoonweg te complex is om te gebruiken.
Over de Auteur
De auteur schrijf over technische ontwikkelingen op gebied van het IoT (Internet of Things)
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen