FB pix De LG Optimus One - Artikelpost

De LG Optimus One

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2938 | Aantal woorden: 377 | Datum: | 0 commentaar

Met de snelle ontwikkeling van de techniek worden smartphones steeds krachtiger. Omdat iedere fabrikant echter iedere keer het nieuwste van het nieuwste wil uitbrengen, blijven de toestellen ontzettend duur. LG realiseert zich en brengt de LG Optimus One op de markt; een betaalbare smartphone met Android versie 2.2.

De LG Optimus One is qua design en specs geen hoogvlieger. Met een 600MHz processor en een 3 Megapixel camera is het geen toestel voor wie het nieuwste van het nieuwste wil. Waar deze telefoon echter in uitblinkt, is waar voor je geld. Want ondanks de matige specs en de lage prijs, draait het toestel gewoon op Android versie 2.2 (Froyo). Dit betekent dat vrijwel al het moois uit de Android Market tot je beschikking staat.

Het 3,2-inch scherm heeft een resolutie van 320x480; niet spectaculair, maar wel beter dan concurrenten als de HTC Wildfire. Het scherm maakt daarnaast gebruik van capacitieve touch-techniek, wat betekent dat je het maar lichtjes hoeft aan te raken om het te bedienen. Het ontwerp van het toestel is perfect om bediening met één hand te faciliteren; met een gewicht van 129 gram, een lengte van 113,5 mm, een breedte van 59mm en een dikte van 13,3mm is deze telefoon prima geschikt voor je broekzak.

Op het gebied van communicatie en functionaliteit ben je overigen op het goede adres. De Optimus One is een quad-band GSM, ondersteunt 3G/HSDPA internet en heeft ook een WiFi-antenne aan boord. Voor geotagging en navigatie is er ook GPS aanwezig, inclusief digitaal kompas. Dankzij Android 2.2 kun je gebruik maken van alle populaire mediaformaten (MP3, WMA, DivX, MPEG4, etc.). Om je multimedia op te slaan, ondersteunt de LG Optimus One MicroSD-kaarten met een capaciteit tot maarliefst 32 gigabytes.

Je ziet het; ondanks de zachte prijs van rond de 250 euro, is de LG Optimus One gewoon een 'fully featured' smartphone. Android 2.2 is nu ook beschikbaar voor mensen met een budget!

 Over de Auteur

De auteur is bijna dagelijks bezig met mobiele telefoons en opereert diverse fansites voor mobieltjes.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo