FB pix De nieuwe telefoon van Apple, de Iphone 5 - Artikelpost

De nieuwe telefoon van Apple, de Iphone 5

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1234 | Aantal woorden: 734 | Datum: | 1 commentaar

De nieuwste telefoon van Apple (de iphone 5) heeft een compleet nieuwe processor gekregen. De mensen bij Apple doen er wel een beetje vaag over. Ze geven namelijk niet de precieze specificaties op. Ze noemen de nieuwe chip de A6 processor. Dat is het enige wat ze erover kwijt willen. Wat wel direct merkbaar is aan de telefoon is de snelheid. Deze is een stuk vlotter geworden dan de vorige modellen. Het bekijken van online filmpjes en het beluisteren van muziek lijken een stuk vlotter te verlopen. De telefoon ligt ook lekker in de hand. Iets dat natuurlijk erg belangrijk is bij een telefoon.

Sinds 28 september 2012 kunnen wij in Nederland deze telefoon bestellen. Het was van te voren al mogelijk om je in te schrijven op de zogenaamd “Early Bird” lijst. Je zou de telefoon dan als eerste met de post bezorgd krijgen. Helaas was dit niet helemaal vlekkeloos verlopen door de leveringsproblemen bij de fabriek van Apple in China (foxxconn). Door het ingewikkelde proces dat nodig is om de telefoon in elkaar te zetten, waren de problemen ontstaan.

Natuurlijk zijn er een aantal verschillen met het vorige model. Logisch, anders was een nieuw model natuurlijk niet noodzakelijk geweest. Een groot verschil met het vorige model (de 4S) is het beeldscherm van de telefoon. Het scherm is iets groter geworden. Je zult er waarschijnlijk even aan moeten wennen. Het scherm is namelijk alleen langer geworden, en niet echt breder. Daardoor kan het zijn dat het er een beetje vreemd uitziet. Een ander groot verschil dat opvalt is de achterkant van de telefoon. Daar waar het vorige model een glazen achterkant had, is dat bij deze telefoon een aluminium plaatje. Het voelt iets anders aan, maar is veel minder kwetsbaar dan glas.

Natuurlijk is de nieuwste versie van IOs standaard op de telefoon geïnstalleerd. Nu trouwens ook weer met het vertrouwde Google Maps om te navigeren. Natuurlijk kun je via de Apple market ook de nieuwste apps downloaden naar de telefoon. Sommige apps zijn gratis, voor andere moet betaald worden. Iets waar Apple trouwens goed in is, geld rekenen voor apps. Als je gaat kijken naar populaire apps zoals Whatsapp, moet er alleen op een Apple telefoon worden betaald voor deze dienst. Andere telefoons voorzien van het Android systeem maken hier gratis gebruik van.

De camera in de telefoon is ook een beetje opgefrist. Met een 8 megapixel lens, schiet je verbluffende foto’s. Je kunt hier echt goed mee uit de voeten. Wil je een panorama foto maken van een mooi aanzicht? Door de nieuwe software voor de camera is dit een fluitje van een cent. De foto’s zien er erg mooi en scherp uit, ook wanneer deze worden afgedrukt. Natuurlijk is het schieten van video’s ook een optie met de iphone 5.

Ben jij van plan om een iphone 5 abonnement af te gaan sluiten? Dan is het een goed idee om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er kunnen namelijk nogal wat verschillen optreden in maandbedragen, en de hoeveel data die verbruikt mag worden..Over de Auteur

Schrijft graag over telecom gerelateerde zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Mon, 11 Mar 2013 at 9:47 PM, by compustuff
Vergeet ook niet te melden dat het belangrijk is je scherm te beschermen met een screenprotector: http://www.screenprotectors.nl/28-iphone-5

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo