De ontwikkeling van boring - Artikel Post - Artikel Marketing

De ontwikkeling van boring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: theovandam
Gezien: 456 | Aantal woorden: 368 | Datum: Tue, 27 Aug 2013 | 0 commentaar

Wanneer men het heeft over het boren in de grond denkt men vaak aan verticaal boren. Dit werd om diverse redenen uitgevoerd. De meest bekende winningen die worden uitgevoerd door middel van verticale boringen zijn olie, gas en water. Diverse ondernemingen zagen de noodzaak de technologie om boringen uit te voeren verder te ontwikkelen. Grote installaties die recht in de grond boren moesten meer mogelijkheden krijgen om vanuit één locatie verschillende posities in de grond te bereiken. Daarnaast moest de exploitatie van de werkzaamheden tot een lagere belasting van de omgeving leiden. Dit alles werd meegenomen in de ontwikkeling. Een van de resultaten hiervan staat nu beter bekend als horizontaal gestuurd boren.

Boren 2.0

Horizontaal gestuurd boren is een ontwikkeling die heeft geleid tot nieuwe oplossingen op verschillende terreinen. Deze techniek maakt het mogelijk onder verschillende hoeken in de grond te boren en tijdens het boren ook de hoek aan te passen. Hierdoor is de exploitant in staat om precisie boringen te verrichten. Verder is er ook gebleken dat de technologie ingezet kan worden op andere gebieden die niet verbonden zijn met de winning van een bepaalde grondstoffen. Het gaat hierbij om toepassingen die werden uitgevoerd door het graven van een geul of gaten om meerdere locaties om de werkzaamheden uit te voeren. Horizontaal gestuurd boren heeft er hierbij voor gezorgd dat er effectiever maatregelen genomen kunnen worden met een minimale belasting van het milieu. Voorbeelden van toepassingen zijn: drinkwaterwinning, (dijk)stabilisatie, infiltratie hemelwater, grondwaterbeheer, zeewaterwinning, etc.

De Specialisten

Een specialist op het gebied van horizontaal gestuurd boren is HDDW. Een Nederlandse onderneming die baanbrekende technologie ontwikkelt op het gebied van boren. Op de website is verdere informatie in tekst, beeld en geluid te vinden van allerlei toepassingen van deze technologie die nieuwe milieuvriendelijke mogelijkheden geeft op diverse vlakken.Over de Auteur

Geinteresseerde in de mogelijkheden die boring biedt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo