De smartphone vervangt de keycard - Artikelpost

De smartphone vervangt de keycard

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 166 | Aantal woorden: 2080 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen gebruikt zijn smartphone dus waarom ook niet om toegang te krijgen in een hotel? Je kan jouw gasten gebruik laten maken van hun mobiele telefoon om toegang te krijgen tot de parking van uw hotel, de lift of hun hotelkamer.
Is mijn hotel hiervoor geschikt?

Het Onity systeem is zeer schaalbaar en flexibel waardoor de grootte van uw hotel niet veel uitmaakt. Deze technologie is makkelijk te implementeren in een hotel met duizenden kamers maar eveneens ook in een B&B met 5 kamers.


Welke technologie zit hier achter en waarom?

Het mobiel systeem van Onity werkt op basis van Bluetooth Low Energie, het heeft een lage batterijverbruik en het grote voordeel is dat uw gasten niet rechtstreeks verbonden moeten zijn met internet en/of een server om toegang te krijgen tot hun kamer. De sleutel van je kamer moet je maar één keer downloaden en blijft dan de gehele duur van het verblijf op je smartphone. Zo blijft het gebruik van de digitale keycard mogelijk en ook op plaatsen waar er geen of slecht ontvangst is zoals in parkings of liften.


Kunnen bestaande sloten hiermee uitgerust worden?

Wanneer u de Onity keycard heeft, zelfs met een verouderde versie met magneetkaarten, is dit mogelijk. ZE kunnen geüpgrade worden naar een volwaardig bluetooth hotelslot. Wanneer u geen Onity sloten heeft of als u nog steeds met mechanische sleutels werkt om nieuwe bluetooth sloten te plaatsen is dit geen enkel probleem!


Moeten dan al uw klanten de smartphone gebruiken om in de kamer te komen?

Neen, dit is niet noodzakelijk nodig. Wanneer je klanten wensen gebruik te maken van een keycard dan kan dit. Maar ook beide kunnen en kunnen ook door elkaar gebruikt worden door dezelfde gast.


Hoe werkt dit? Wat moeten mijn gasten juist doen?

 1. Je gast reserveert een kamer

 2. Je bevestigd de reservatie en vraagt je klant om de app te downloaden

 3. Op de dag van aankomst ontvangt je gast zijn digitale keycard in de app

 4. Je gast opent de bareel van de parking met zijn smartphone en loopt zo door naar het hotel en naar zijn kamer


Welke applicaties kunnen mijn gasten gebruiken?

 • DirectKeyApp

Onity heeft zijn eigen applicatie en kunnen jouw gasten gemakkelijk zelf downloaden. De applicatie is snel, naadloos en heeft een beveiligde communicatie tussen het hotel PMS systeem en de app maar ook tussen de app en het slot.

 

 • Hotelketen

Sommige hotelketen hebben zelf hun eigen applicatie voor mobiele toegang en kan u uiteraard ook gebruiken. Dit systeem is zeer compatible met de meeste van deze applicaties.

 

 • Universele hotel applicatie

De universele hotel applicatie kan u gebruiken om toegang te verlenen tot de kamer maar kan ook gebruikt worden als conciërge & reserveringsapp. Ook hier kan u Onity gebruiken en beschikken zij over meerdere integraties met diverse universele applicaties.

 

 

Wat kost dit?

Per geactiveerd slot per maand voor het gebruik van de gepersonaliseerde hotelapplicatie en de CLoud Credential server, rekent Onity een kost aan. Onity begrijpt dat meestal niet al uw klanten het systeem zullen gebruiken en zo moet u slechts een minimum van 20% van het totaal aantal Bluetooth sloten activeren. Wanneer je nood hebt aan meer sloten te activeren in drukke periodes kan je dit ook doen.

 

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

 

 • Je verbruikt minder keycards waardoor je geld bespaart en de natuur een beetje helpt

 • Het Onity systeem werkt vanop afstand waarbij je niet eerst het slot moet ontwaken voordat je kan verbinden. Dit moet wel bij andere bluetooth systemen en Onity vereenvoudigt het gebruik.

 • De Quick connect functie van Onity zorgt voor een razendsnelle communicatie tussen de smartphone en het slot, je verliest hiermee geen tijd en komt de gastervaring zeker te goede.

 • Er is geen verbinding meer nodig met een server of internet na het downloaden van de digitale sleutel. Dit systeem wordt extra beveiligd door het gebruik van de 128-bit AES encryptie

 • De applicatie moet maar eenmaal geïnstalleerd worden waardoor wederkerende gasten bij hun volgende bezoek rechtstreeks hun digitale keycard ontvangen in de applicatie.

Over de Auteur

Axces is leverancier van elektronische sloten & inrichtingsbenodigdheden voor hotels en logiesfaciliteiten in de Benelux. Wij helpen jou en je klanten graag verder en zorgen voor een goede ervaring voor jou en je gasten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[343 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo