FB pix De Sony Ericsson Xperia X8 - Artikelpost

De Sony Ericsson Xperia X8

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1476 | Aantal woorden: 375 | Datum: | 0 commentaar

De markt raakt steeds verder verzadigd met dure smartphones. Grotere schermen, snellere processoren, meer snufjes en een betere camera; de smartphone van nu kan meer da de PC van drie jaar geleden. Al dit moois gaat echter ten koste van twee belangrijke factoren: draagbaarheid en betaalbaarheid.

Sony Ericsson heeft een aantal maanden terug met de Xperia X10 een prachtproduct neergezet. Het toestel is krachtig en veelzijdig, maar daarnaast ook duur en log. De Xperia X10 Mini en Mini Pro brachten hierin verandering, maar zijn nog steeds redelijk prijzig en juist weer erg klein. Met de nieuwe Xperia X8 hoop Sony Ericsson nu de balans te vinden tussen bruikbaarheid, draagbaarheid en betaalbaarheid.

De Sony Ericsson Xperia X8 is een vrolijk ogende smartphone, met een witte voorkant en afgeronde hoeken. De achterkant is in het standaardmodel ook wit, maar is dankzij afneembare frontjes (of zouden we moeten zeggen 'backjes'?) om te toveren tot verschillende kleurstellingen. Blauw, grijs en zelfs roze zijn al gesignaleerd, dus je kunt van de X8 echt je eigen persoonlijke phone maken.

Qua functionaliteit doet de Sony Ericsson Xperia X8 niet onder voor andere smartphones uit zijn prijsklassen. In de eerste plaats vind je aan de voorkant een mooi helder 3-inch touchscreen. Dit scherm is van het capacitieve type, dus je hoeft bijna geen druk uit te oefenen om het toestel te bedienen. Dankzij het Android-besturingssysteem heb je daarnaast toegang tot een grote collectie aan apps, waarmee de functionaliteit van je telefoon bijna onbeperkt uit te breiden is. De standaard Android-interface is door Sony Ericsson dusdanig getweaked, dat je de Xperia X8 zoveel mogelijk met één hand kunt bedienen. Wel zo gebruikersvriendelijk!

De Xperia X8 ligt nu in de winkels en wordt bij een abonnement van rond de €17,50 per maand al gratis meegeleverd.

 Over de Auteur

John den Haan blogt graag en veel over smartphones. Hij is eigenaar van diverse websites over mobiele telefoons en probeert de consument zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van ieder toestel.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo