FB pix De tien beste JavaScript Frameworks voor modern Web applicaties - Artikelpost

De tien beste JavaScript Frameworks voor modern Web applicaties

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1104 | Aantal woorden: 1413 | Datum: | 0 commentaar

JavaScript is een programmeertaal die al meer dan twee decennia gekend is voor het bouwen van complexe web-interfaces. Initieel werd JavaScript samen met jQuery gebruikt, dit  bracht meer inspanning met zich mee alsook complexiteit in de ontwikking en onderhoud van de code. Met de komst van JavaScript frameworks verdwenen de zorgen over het behouden van de code en konden JavaScript specialisten zich meer gaan foccusen op het bouwen van interactieve elementen van de user interface (UI). Hieronder worden tien populaire frameworks aangehaald met hun bijhorende kenmerken.

1. Angular.js

Dit is het meest gebruikte JavaScript framework voor het opbouwen van web applicaties bestaande uit één pagina. Het ondersteunt HTML door noodzakelijke kenmerken toe te voegen en zo dynamische pagina’s te ontwikkelen. De wederzijdse verbinding tussen de twee talen laat DOM manipulatie toe zonder de geschreven code eer af te doen.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen - angularjs.org

2. React.js

Dit Framework kan efficiënt ingezet worden om dynamische appliaties op grote schaal aan te maken. Enkele voorbeelden zijn de gebruikersinterfaces (UI) van Facebook en Instagram die aangedreven worden door React.js. Dit framework maakt gebruik van een vituele DOM om weergegeven te worden op de server van de klant.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen - facebook.github.io/react

3. Ember.js

Dit is een krachtig MVC Framework dat in competitie treedt met Angular en React voor het bouwen van interactieve Fronte-end UIs. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van een twee wegen verbindingsnetwerk zoals Angular en React.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – emberje.com

4. Aurelia.js

Dit is een recent Framework  beheerd door een professionele gemeenschap. De USP van dit framework is dat het zeer modulair is en een aantal kleine zelfstandige bibliotheken bevat. JavaScript specialisten kunnen het complete framework gebruiken voor hun projecten en kunnen hiervoor bestaande bibliotheken inzetten en deze vervolgens uitbreiden en aanpassen naargelang hun project.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – aurelia.io

5. Meteor.js

Dit framework laat  web en mobiele app-ontwikkelaars toe om hele applicatie te bouwen enkel en alleen met  JavaScript en dit tegen een zeer hoge snelheid. Het enige dat nodig is zijn MeteorJS paketten om toegang tot de database te verkrijgen.  Dus indien wijzegingen aangebracht worden in de database worden deze meteen gereflecteerd naar de UI opdat er gesproken kan worden van een real time web applicaties

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – meteor.com

6. Backbone.js

Als u op zoek bent naar een lichtgewicht power-verpakt framework dan is BackboneJS perfect! Het is gemakkelijk en snel aan te leren opdat u meteen aan de slag kan om uw eigen applicaties te ontwikkelen.  Indien u Backbone als kern gebruikt kan u een ander volledig functioneel en onafhankelijk framework bouwen.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – backbonejs.org

7. Polymer.js

Dit framework maakt gebruik van het concept van web componenten – de server technologie ontworpen door W3C – om HTML capaciteiten uit te breiden. Zo kan u uw eigen elementen in HTML ontwerpen met web elementen en gerelateerde technologieën.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – polymer-project.org.

8. Knockout.js

Knockout stond vroeger in competitie met Angular, Ember en Backbone maar tegenwoordig kan het de snelle vooruitgang van deze frameworkes niet meer volgen. In tegenstelling tot Ember en Angular volgt dit framework het MVVM ontwerp paradigma. Een comeback is mogelijk als de nieuwste en beste JS technologieën worden toegevoegd aan het huidige design. Om wille van zijn grote erfenis werd het toch aan deze lijst toegevoegd.

9. Vue.js

Dit is een recent JS framework dat steeds meer aan populariteit wint bij JavaScript specialisten. Het laat hen toe om selectief modules naargelang de noden van het project in te zetten. Net zoals Knockout werkt dit framework onder het MVVM design paradigna en heeft het een zeer eenvoudige API.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – vuejs.org.

10. Mercury.js

Mercury is een veelbelovend nieuw intredend framework dat momenteel van veel belangstelling kan genieten van JavaScript specialisten. U kan dit moderne en volledige JS framework aanpassen naargelang uw noden.

Bezoek de officiële website om meer hierover te lezen – github.com/Raynos/mercury.

Het concept van JS frameworks is algemeen vrij recent maar is de voorbije jaren enorm geapprecieerd door JavaScript Web Development bedrijven om complexe UIs op te bouwen.Over de Auteur

Bekijk meer informatie over de JavaScript SpecialistAngularJS Experts en Angularjs Web Ontwikkelings Bedrijf. De expertise van de auteur wordt echt gewaardeerd door kijkers.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo