FB pix De toekomst van tv kijken: HD TV - Artikelpost

De toekomst van tv kijken: HD TV

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1308 | Aantal woorden: 499 | Datum: | 0 commentaar

Wat is HD TV?

De letters HD staan voor (zijn een afkorting voor) High Definition, Hoge Definitie in het nederlands. De meeste tv's hebben SD, Standaard Definitie. HD is ongeveer vijf keer scherper dan SD. Kort door de bocht houdt dit in dat er met HD TV levensechte beelden zichtbaar zijn. Veel scherper, duidelijker en de kleuren zijn feller. De kwaliteit is simpelweg veel beter. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalwedstrijd waarbij de supporters op de tribune tot in het kleinste detail zichtbaar zijn. HDTV heeft een betere beeldkwaliteit dan digitale tv of zenders die via de kabel binnen komen. Ter duidelijkheid: HD TV en digitale tv zijn twee verschillende dingen.

Ook digitaal

Hoewel HD TV volledig digitaal is, is het een geïnnoveerde variant van 'standaard' digitale tv. De kwaliteit is nog scherper en beter dan een regulier digitaal kanaal. Kleuren zijn veel feller en springen bijna uit je televisie. Een geweldige kijkervaring. Dit heeft te maken met de resolutie en de pixels. HD TV geeft diepere zwarttinten, rijkere kleuren en verandert het beeld in bioscoopkwaliteit. Dit in combinatie met een goede geluidsinstallatie is de toekomst van tv. Reguliere digitale tv is in opkomst, en HD TV zal de volgende stap zijn.

Naar de film

Bioscoopkaartjes worden steeds duurder, dus waarom betalen voor iets dat thuis geëvenaard kan worden? De superieure geluidssystemen die mogelijk zijn in combinatie met HDTV, waaronder het oorspronkelijk voor speelfilms ontwikkelde Dolby 5.1 Surround systeem, zorgen ervoor dat de huiskamer in een thuisbioscoop verandert. Loepzuivere beelden en een geweldige sound: met HD staat de perfecte thuisbioscoop in de huiskamer.

Niet voor iedereen

Wie wil genieten van HD TV moet een tv in huis hebben die minimaal HD Ready is. Mooiere kleuren en scherpere randen behoeven dus wel enige voorbereiding. Zo is HD TV speciaal ontwikkeld voor breedbeeldtelevisies van 16:9, de verhouding van het menselijk gezichtsveld. Met andere woorden: Geen breedbeeld, geen HD TV. Overigens dragen tv's in Nederland het keurmerk HD Ready of Full HD. Staat dit niet in de handleiding of op het toestel? Dan is genieten van HD TV op het toestel niet mogelijk.

Technische kantjes

Digitale TV is gebaseerd op dezelfde kleurdiepte en hetzelfde aantal beeldlijnen als bij analoge televisie. Het is zonder enige twijfel betere kwaliteit dan 'gewone' tv, maar digitale tv wordt analog opgenomen. Vervolgens worden de beelden gedigitaliseerd en terug gestuurd naar de tv. Het analoge beeld wordt als het ware hergebruikt. HD TV is vanaf de eerste stap nieuw. Met een dubbele hoeveelheid verticale en horizontale scherpte en een veel grotere kleurdiepte. Wie HD TV heeft bekeken, zal digitaal vanaf dat moment toch op een andere manier bekijken. Scherp, scherper, scherpst.Over de Auteur

KPN is de meest betrouwbare telecom-aanbieder van Nederland. Met veel aanbiedingen en mooie acties blijft het bedrijf verrassen. Het is niet vreemd dat meer dan een miljoen mensen digitale tv via KPN gebruiken. Bekijk meer over HD TV bij KPN.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo