FB pix De toekomst van zonnepanelen - Artikelpost

De toekomst van zonnepanelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1371 | Aantal woorden: 317 | Datum: | 0 commentaar

Zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm in opkomst, er zijn dan ook steeds meer soorten panelen op de markt. De 3 meest gebruikte soorten zonnepanelen zijn gemaakt van monokristalijn, polykristallijn en amorf. De laatste tijd verschijnen er ook steeds meer nieuwe soorten panelen. Hieronder bespreken we twee panelen die momenteel nog niet op de markt zijn gebracht.
De zonnekegel is een uitvinding van V3 Solar. Dit bedrijf heeft een goedkoop en efficiënt paneel ontwikkeld wat kan roteren. Het paneel is gemaakt van oud PV materiaal, dit is goedkoop maar mag niet te warm worden. Het roteren zorgt ervoor dat de panelen niet te warm worden, waardoor de opname van zonlicht optimaal blijft. Door het goedkope materiaal en de optimale opname van het zonlicht kan dit paneel energie produceren voor 8 cent per kWh, vergelijk dit eens met de gemiddeld prijs van 12 cent per Kwh in Amerika! Het bedrijf is nog steeds bezig met testen en verwacht dit jaar het paneel op de markt te brengen.


Verschillende producenten hebben zonnepanelen ontwikkeld die zijn geïntegreerd in dakpannen. Ze dragen de naam "zonnepannen". De zonnepaneeltjes zijn met kleine draadjes met elkaar verbonden en worden samen naar de omvormer geleid. Deze panelen zijn gunstig voor architecten en project ontwikkelaars die deze panelen direct in een nieuw gebouw kunnen integreren.

Over de Auteur

Een echte zonne-energie fanaat ben ik wel te noemen. Momenteel verdiep ik me al een aantal jaar in deze vorm van energie en de ontwikkelingen van de markt. Het is mooi om te zien dat er wel degelijk grote stappen worden genomen om een duurzamere samenleving te creëren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo