FB pix De Verschillen Tussen 3D TV's en LCD TV's - Artikelpost

De Verschillen Tussen 3D TV's en LCD TV's

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1765 | Aantal woorden: 805 | Datum: | 0 commentaar

Televisie is de meest populaire vorm van ontspanning. We brengen vaak minstens een aantal uur per dag voor de buis door, om informative te verkrijgen, om de laatste programma’s te bekijken, of van een goede speelfilm te genieten. Om onze kijkervaring nog plezieriger te maken, willen we natuurlijk in het bezit zijn van de nieuwste en beste technologie. Op het moment is de nieuwste technologie de zogenaamde 3D televisie. Echter, voordat u de deur uitrent om een 3D tv aan te schaffen, is het belangrijk om te overwegen of een 3D tv uw investering echt waard is.

Om te kunnen besluiten of het het waard is een 3D tv aan te schaffen, maken wij hier een vergelijking tussen 3D televisie en LCD tv’s.

3D tv’s

Het belangrijkste kenmerk van de 3D tv is natuurlijk de 3D technologie die u de mogelijkheid geeft om u favoriete tv programma of film te ervaren alsof u er daadwerkelijk midden in zit. Voor de meeste mensen geeft de eerste keer dat ze de 3D ervaring beleven een echte ‘wow-factor’. Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan een 3D tv.

Er is bijvoorbeeld een probleem met het voorkomen van spookbeelden, ookwel  ‘crosstalk’ genoemd, wat soms voor kan komen als de beelden die voor het linkeroog bestemd zijn niet goed gescheiden worden van de beelden voor het rechteroog. U kunt zich dit beter voorstellen als u denkt aan het kijken van een 3D voorstelling zonder 3D bril. De wazige en dubbele beelden die u dan ziet kunt u ook tegenkomen bij het kijken van 3D tv met behulp van de nieuwe 3D brillen.

Een ander nadeel is het feit dat sommige kijkers klachten ervaren bij het langdurig bekijken van 3D uitzendingen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid van de ogen, of andere klachten. Volgens experts ligt het probleem niet aan de 3D televisie op zich, maar voornamelijk aan slecht geproduceerd beeldmateriaal.

Tot slot zijn er de 3D brillen. Om er voor te zorgen dat alle leden van uw huishouden kunnen genieten van de 3D ervaring, hebben alle kijkers een 3D bril nodig. Ook als er vrienden of kennissen langskomen, moeten zij een bril op. Afhankelijk van de grootte van uw familie/vriendengroep, kan het aanschaffen van deze brillen dus bijhoorlijk duur worden. En dan is er de kwestie van mensen die gewoonlijkerwijs al een bril dragen. Ook al is het mogelijk om de 3D bril over uw gewone bril te dragen, bril-dragers vinden dit vaak niet erg comfortabel.

LCD tv’s

LCD tv’s zijn al wat langer in de omloop. De technologie is in de afgelopen tijd bijhoorlijk verbeterd, vooral wat betreft de energiezuinigheid. En met het uitgebreide aanbod aan HD televisie uitzedingen, biedt dit ongekend kijkplezier.

Al biedt de 3D tv wel een unieke kijkervaring, de beeldkwaliteit van een LCD toestel is aanzienlijk beter dan dat van een 3D toestel. De helderheid van het scherm en de levendigheid van de kleuren laten een onvergetelijke indruk achter. Bovendien, de introductie van LED LCD tv’s heeft de beeldkwaliteit van deze toestellen nog meer verbeterd.

Wat betreft de prijzen zijn LCD tv’s over het algemeen minder duur dan 3D toestellen. Het prijs verschil tussen een LCD toestel en een 3D televisie van hetzelfde formaat kan aanzienlijk zijn. U hoeft hierbij bovendien geen geld uit te geven aan aparte brillen.

Het grote nadeel van zelfs de laatste LCD modellen, is dat het beeld niet vanuit elke hoek even goed zichtbaar is. Als het beeld vanuit een schuine hoek bekeken wordt, is de helderheid vaak minder.

Welk toestel kiest u?

Als het erop aankomt, heeft de 3D tv een aantal nadelen. Daarentegen, 3D biedt nog steeds een hoogst plezierige kijkervaring. De 3D objecten die zo levensecht zijn dat je het gevoel hebt dat je ze aan kan raken, geven een geweldige beleving. Aan de andere kant, het gedetailleerde en heldere beeld van een LCD tv, vooral wanneer u deze gebruikt om HD beeldmateriaal mee te bekijken, geeft ook een fantastische kijkervaring. Uw uiteindelijke beslissing zal waarschijnlijk afhangen van uw persoonlijke voorkeur.

 Over de Auteur

Sanne Velthuis

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo