FB pix De voordelen en nadelen van een com domein - Artikelpost

De voordelen en nadelen van een com domein

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1752 | Aantal woorden: 417 | Datum: | 0 commentaar

Intro

Het is al een lange tijd mogelijk om een com domein te registreren. De meeste mensen zijn bekend met een com domein, maar kiezen vaak voor een nl extensie. Echter nu steeds meer zoektermen niet meer verkrijgbaar zijn kiezen mensen steeds meer voor com-extensie. In dit artikel bespreken we kort de geschiedenis en mogelijke voor- en nadelen van het registreren van com-extensie.

Geschiedenis

Een com domein is veruit de meest gebruikte domein extensie in de wereld. De extensie werd voor het eerst geïntroduceerd in 1985 door de Amerikaanse overheid. Samen met een aantal andere domein-extensies waren zij de grondleggers van domein-extensies. De gedachte achter het uitbrengen van een com extensie was om alleen commerciële Amerikaanse bedrijven gebruik van de domeinnaam te laten maken. Dit is uiteindelijk niet zo gelopen en nu is het voor iedereen mogelijk om een com domein te registreren.

Nadeel

Omdat een com domein veel gebruikt wordt voor Amerikaanse sites wekt het bij mensen een gevoel op dat er niet iets klopt. Zeker als een website de Nederlandse consument of lezer probeert te benaderen werkt dit voor de website ontwikkelaar niet in zijn voordeel. Mensen geven over het algemeen een lichte voorkeur aan nl domeinen als het gaat om informatie waarvan zij verwachten dat het in het Nederlands zal zijn. Probeer je echter toch de Engels-sprekende consument of lezer te benaderen dan werkt dit natuurlijk in je voordeel.

Voordeel

Het is vaak zo dat als je een com extensie tegenkomt dat de inhoud van de website in het Engels is. Dit is echter niet altijd het geval en er zijn genoeg Nederlandse sites die op .com eindigen. Dit komt tegenwoordig steeds vaker voor aangezien domeinnamen met specifieke Nederlandse woorden zoekwoorden nog wel beschikbaar zijn met een extensie eindigend op .com. Met de toename van Nederlandse websites zal dit natuurlijk steeds meer veranderen, maar over het algemeen kan je er van uitgaan dat een domeinnaam met een com extensie eerder beschikbaar is dan een met een nl extensie.

 Over de Auteur

Webmaster van com domein

Bronnen:

http://www.langerent.com/domains.html

http://www.wiki.com

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo